Hardlopen

Dinsdagavondtraining

19:30 uur inlopen op de Sportweg – 19:45 uur start warming-up – 20.00 start trainingsgroepen.

De training is geschikt voor lopers van elk niveau en speelt zich geheel binnen Kockengen af. De training begint met een gezamenlijke warming-up. Hierna wordt de groep verdeeld in 2 of 3 niveaus. Groep A groeit van 3 tot 5 kilometer door naar 5 tot 10 kilometer lopen. Groep B kan 10 kilometer lopen binnen het uur en groep C kan 10 kilometer lopen tussen de 40 en 50 minuten.

Iedere training bevat een blokje loopscholing en kracht- en stabiliteitsoefeningen. Hierna wordt met intervaltraining gewerkt aan het verbeteren van de snelheid en de techniek. Er diverse trainingsvormen gebruikt zodat de afwisseling groot is en het elke week weer een verrassing is in welk stukje Kockengen je gaat lopen. Na de training wordt er – voor degene die dat willen – onder genot van een drankje nog wat nagepraat in de kantine van de tennisvereniging.

Lijkt het je leuk om mee te trainen of wil je gewoon eens kijken of het iets voor je is? Laat het ons dan weten en stuur een berichtje naar info@lbnk.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Of kom gewoon op dinsdagavond naar de Sportweg. In de periode van september tot en met maart dragen we een reflecterend hesje of reflecterende kleding en verlichting.

Zaterdaggroep

Iedere zaterdag lopen we om 9.00 uur vanaf de Sportweg een duurloop van circa 10 km met onderweg wat oefeningen. Daarbij passen we het tempo aan aan de deelnemers; de meesten voelen zich prettig bij 9-10 km per uur. Zo nu en dan starten we in Haarzuilens. Door het jaar heen lopen de liefhebbers op een aantal zondagen nog een heuveltraining, een rondje door de bossen bij Hilversum of Doorn of een lange duurloop van 20 tot 35 km – solo of estafette. Daarbij is er alle ruimte voor wensen en suggesties van de lopers. Als je op de hoogte wilt blijven, kun je je via info@lbnk.nl aanmelden voor de WhatsApp-groep.

Startersgroep

Daarnaast wordt er elk seizoen een startersgroep gevormd. Op 28 maart 2023 start de nieuwe startersgroep; je kunt dan op 27 juni meedoen met de Hart van Holland Loop. Die trainingen starten ook om 19.30 uur met inlopen op de Sportweg.

Ken je iemand of ben je zelf diegene die op een leuke en laagdrempelige wijze kennis wil maken met het hardlopen of ben je al eerder gestart met hardlopen en lukt het je niet het alleen vol te houden? Tijdens de trainingen word je in 13 weken begeleid naar het 30 minuten aaneengesloten hardlopen. Daarnaast werk je aan je loophouding, loopbeweging, ademhaling en herstel wat je looptechniek ten goede zal komen en de kans op blessures zal beperken. Gedurende de trainingen word je begeleid door een vaste looptrainer. Iedereen vanaf de leeftijd van 16 jaar en in het bezit van hardloopschoenen kan deelnemen. Bij deelname in het donker dragen we een reflectiehesje en verlichting. Aanmelden kan via info@lbnk.nl.