Hardlopen

Dinsdagavond training

19:45 uur verzamelen op de Sportweg – 20:00 uur start training.
De training is geschikt voor lopers van elk niveau en speelt zich geheel binnen Kockengen af.

De training begint met een warming-up. Hierna wordt de groep verdeeld in 3 niveaus. Groep A groeit van 3 tot 5 kilometer door naar 5 tot 10 kilometer lopen. Groep B kan 10 kilometer lopen binnen het uur en groep C kan 10 kilometer lopen tussen de 40 en 50 minuten.

Iedere training bevat een blokje loopscholing en kracht- en stabiliteitsoefeningen. Hierna wordt er door middel van intervaltraining gewerkt aan het verbeteren van de snelheid, maar ook de techniek wordt niet vergeten. Er wordt een grote diversiteit aan trainingsvormen gebruikt zodat de afwisseling groot is en het elke week weer een verrassing is in welk stukje Kockengen je gaat lopen. Na de training wordt er – voor degene die dat willen – onder genot van een drankje nog wat “nagepraat”. Dit doen we in de kantine van de tennisvereniging.

Lijkt het je leuk om mee te trainen of wil je gewoon eens kijken of het iets voor je is? Laat het ons dan weten en stuur een berichtje naar info@lbnk.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Uit veiligheidsoverweging raden wij je aan om met name in de periode september t/m maart een reflecterend hesje of reflecterende kleding en/of verlichting (om de arm) te dragen.

Zaterdag loopgroep

Iedere zaterdag lopen we vanaf de Sportweg een duurloop van circa 10 km met onderweg wat oefeningen. Daarbij passen we het tempo aan aan de deelnemers; de meesten voelen zich prettig bij 9-10 km per uur. Zo nu en dan starten we in Haarzuilens. Door het jaar heen lopen de liefhebbers op een aantal zondagen nog een heuveltraining, een rondje door de bossen bij Hilversum of Doorn of een lange duurloop van 20 tot 35 km – solo of estafette. De groep is ontstaan onder leiding van de ultraloper Henk van Roon en wordt nu begeleid door Jim en Henny. Daarbij is er alle ruimte voor wensen en suggesties van de lopers. Als je op de hoogte wilt blijven, kun je je bij Jim aanmelden voor de WhatsApp-groep.

Startersgroep

Naast de A-, B-,C- en de zaterdaggroep wordt er incidenteel een startersgroep gevormd. Ken je iemand of ben je zelf diegene die op een leuke en laagdrempelige wijze kennis wil maken met het hardlopen of ben je al voor de zoveelste keer gestart met hardlopen en lukt het je niet het alleen vol te houden? Tijdens de trainingen word je in 10 weken begeleid naar het 30 minuten aaneengesloten hardlopen. Daarnaast wordt er gewerkt aan optimalisering van de loophouding, loopbeweging, ademhaling en herstel wat je loopstijl ten goede zal komen en de kans op blessures zal beperken. Gedurende de trainingen word je begeleid door een vaste looptrainer. Wie kan er deelnemen? Iedereen vanaf de leeftijd van 16 jaar en in het bezit van hardloopschoenen. Bij deelname in het donker is het dragen van een reflectie hesje verplicht.