Het ontstaan van de LbnK

Wat ging er aan vooraf?
Het is allemaal begonnen met hardlopen. Na een aantal jaren hardlopen met een vast groepje, waren alle verharde en onverharde wegen rondom Kockengen voorzien van een duidelijk zichtbaar ingesleten loopspoor. Moeiteloos konden de boerderijen inclusief aantallen koeien worden opgedreund en zelfs geblinddoekt kwamen we nog thuis. Tijd om de bakens te verzetten. Antieke racefietsen werden van stal gehaald en de wereld buiten Kockengen werd verkend. Een fantastische ervaring en al snel werd er vaker gefietst. De oude fietsen werden vervangen en GPS werd ingeschakeld voor de rondjes en andere statistische gegevens. Meer mensen werden enthousiast en zo werd het idee geboren om er een georganiseerd clubje van te maken.

Maar wat is een club zonder naam?
Al snel stroomden de suggesties binnen, natuurlijk allemaal op het wielrennen gericht: Sjas Patat, Stoempers, Mongolenwaaier, Binnenband en Karretje in de poep rijden. Deze werden het natuurlijk niet. De wielerkreet ‘De Bus’ leidde uiteindelijk tot de naam LbnK: Laatste bus baar Kockengen. Aan de ene kant gerelateerd aan het wielrennen, denk aan de zware klimetappes. Aan de andere kant gerelateerd aan de flauwe grap die altijd maar weer over Kockengen wordt gemaakt: ‘Het is geel en het gaat 50 jaar terug in de tijd?……. De bus naar Kockengen’.
Dus fiets je met onze club mee en wordt het wat later dan je thuis had gezegd, dan kun je naar eer en geweten antwoorden: “Ik zit in de Laatste bus baar Kockengen”.

En zoals het hoort in het wielrennen en het vervoer: de bus brengt je weer veilig thuis.

LbnK wordt vereniging
Om de sporters enthousiast te maken en te houden, werden vaste trainingstijden vastgesteld voor het fietsen en het lopen. De website werd in het leven geroepen en sporters begonnen op georganiseerde wijze met elkaar af te spreken. Dat was uiteraard fantastisch. Het enige dat nu nog ontbrak was een clubtenue. Hoe leuk is het om de LbnK te herkennen aan sporters in het clubtenue? De bakens werden verzet. Er zou een clubtenue komen en dat is financieel eenvoudiger en aantrekkelijker als er ook sponsors worden gevonden. Het aantrekken van sponsors is weer eenvoudiger als je een officieel geregistreerde vereniging bent. Ha fijn, van het een komt het andere: sinds 24 september 2012 is de LbnK een officieel bij de KvK geregistreerde vereniging. Zoals het hoort met een bestuur en met de mogelijkheid om lid te worden. Een van de doelen is gelukkig wel dat de drempel zo laag mogelijk wordt gehouden en dat we liever sporten dan vergaderen. Lid worden kan en dat vinden we ook heel leuk, maar lid of geen lid, iedereen is bij de LbnK welkom om te sporten.

10 jaar jong
In 2022 vierde de LbnK haar 10-jarig bestaan. Met inmiddels ruim 200 leden en jaarlijks een aantal mooie evenementen, zoals de Gerard Vianen Classic en de Hart van Holland Loop. En met een aantal vrijwillige trainers die de sporters week in week uit begeleiden.