Fietsen

Zomer (1 april t/m 30 september)

  • Dinsdagavond – trainingsrit of toertocht – 19.00 uur (eerste en laatste weken van het seizoen om 18:30 uur).
  • Zondagmorgen – toertocht – 09.00 uur – tussen 60 en 90 km (halverwege eventueel een kop koffie).

Op dinsdagavond zal voornamelijk worden getraind bij de Bosdijk, georganiseerd door Peter Bakkum. Indien de training is afgelast zal er een toertocht worden gereden voor degenen die willen fietsen. Bij de trainingsritten wordt geprobeerd om zo gevarieerd mogelijk te rijden: warming up, interval, waaiers, leren rijden in een grote groep, aflossingen en ‘kop over kop’ rijden. Bij de toertochten wordt in 1 tempo doorgereden (dit geldt ook voor de toertochten op zondagmorgen). Er wordt onder begeleiding getraind en gefietst.

Uitgangspunt is altijd ‘samen uit, samen thuis’. Het plezier en de gezelligheid staan voorop, dus we rijden elkaar niet de vernieling in. Het verzamelpunt is op de Sportweg. De vertrektijden worden strikt toegepast, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Winter (1 oktober t/m 31 maart)

Zondagmorgen – toertocht – 10.00 uur – 50 tot 75km.
In de praktijk is de animo laag vanwege de weersomstandigheden en zullen de meeste wielrenners kiezen voor mountain- of gravelbiken. Er zijn er wel enkelen die doorfietsen op eigen initiatief.

Tussen 1 oktober en 1 april is de mogelijkheid om op de dinsdagavond een uur te spinnen bij BEAktief in Woerdense Verlaat. Aanvang 20:30 uur. Contactpersoon hiervoor is André van Vliet. Kosten zijn €52,50 per kwartaal.

Clinics

Het streven is om jaarlijks de volgende wielerclinics te organiseren maar deze zijn nog niet concreet:

  • Baanwielrennen (contactpersoon Jan-Willem Daamen)
  • Fietsonderhoud (contactpersoon Jarin de Haan)

Voor alle wielrenactiviteiten geldt dat het dragen van een helm verplicht is en meedoen is op eigen risico. Deelname aan de trainingen kan vanaf het jaar waarin je 16 wordt.