Lentemarathon Amstelveen – 19 maart 2023

Terugblik

Hoe ging het? Annemien: Het is gelukt om onder de twee uur te lopen! 1.59:43. Bernadette heeft me wel door de laatste kilometers heen geholpen. De koek was op. Weer te snel vertrokken. Hele fijne weersomstandigheden, eerste deel ging door het Amsterdamse bos, da’s fijn lopen. Gezellige sfeer, geen enorm massale loop, dus organisatie had het goed voor elkaar. Na afloop hebben we de prestaties ‘besproken’ onder het genot van een drankje.

Jaap: Ik kreeg uit het niets een startbewijs en ik had zondag de tijd aan mezelf. Zaterdag had Marloes kans op een ticket via een kennis en ’s avonds het bericht dat het voor mij was. Er werden meerdere loopafstanden georganiseerd, onze start voor de halve marathon was om 10.00 uur. Vooraf een warmingup die waar wij nogal enthousiast aan meededen en dat had een cameraman van de organisatie ook gezien, dus wij volop in de schijnwerpers 🤣. Parcours eerst door het oude deel van Amstelveen over wat krappe straatjes richting Amsterdamse bos. Daar was het genieten van bos over 8 km. Mooi paden, mooi bos, heerlijk loopweer, circa 11 graden. Marloes en ik bleven bij elkaar en Bernadette en Annemien ook. Ons ging het lopen makkelijk af met een gerichte eindtijd van 1:55. Vanuit het Amsterdamse bos een paar kilometers wijkstraten daarna een fietspad langs het water van de Grote Poel. Een mooi gebied. Vervolgens weer de straten van Amstelveen op. We werden over een atletiekbaan geleid. Daarna weer over de loop- en fietspaden. Het verkeer werd overal stilgelegd door verkeersregelaars.
Ik liep vrij makkelijk, bij elke verzorgpost wat drinken en een stukje banaan. Alles was perfect geregeld. De vele stoeptegels, straatklinkers en stoepranden zorgden voor wat pijntjes aan voet en kuiten. Gelukkig lagen we voor op schema dus de teugels wat laten vieren. Ook prima voor Marloes. Aan het einde op aangeven van Marloes nog een eindsprint eruit geperst, Marloes had toch iets meer over🤪

Leuke loop alles dichtbij, parkeren in parkeergarage ook dichtbij. Omdat wij bij de organisatie via Frank in de horecagelegenheid konden verblijven na afloop, was het helemaal een feest.

Bernadette: de Lentemarathon van Amstelveen met hoofdsponsor KPMG was een geweldig leuk evenement. Goede organisatie, niet te kolossaal, mooi parcours en gezellige sfeer. Ik heb samen met Annemien gelopen. Het ging lekker, waardoor we eigenlijk toch iets te hard van start zijn gegaan. De laatste kilometers waren daardoor best zwaar. Ik hoop dat ik Annemien een beetje tot steun kon zijn, die laatste kilometers. Ons ‘doel’ is bereikt: een PR voor Annemien! Na afloop heerlijk bijgekomen in het voor KPMG-deelnemers gereserveerde café-restaurant. Daar zijn we opgewarmd en heerlijk verwend met drankjes en lekkere broodjes. Top geregeld Frank! 😉

In eerste instantie had ik het door Graziëlla aangeboden startbewijs niet aangenomen, omdat ik wat last had van mijn rug, maar al snel begon het toch te kriebelen. Op jacht naar een startbewijs, vielen er twee in mijn schoot (bedankt Annemien en buurman Joost).
Ik was al in Amsterdam en kon daardoor heerlijk op de fiets naar stadshart Amstelveen. Daar trof ik Annemien, Bernadette, Frank en Jaap. Met het aanzwellen van de muziek begonnen mijn benen als vanzelf te bewegen, dus die warming up ging prima.
Mijn doel was ‘Lekker lopen met heel veel plezier’. Dat plezier was er dus al vóór het lopen ✅
Lekker lopen lukte ook de eerste 75% van de loop… toen ging Jaap er vandoor. Een snelle blik op mijn horloge verklapte me dat ík degene was die het tempo had gewijzigd. Proberen aan te haken dus en met Jaap als haas is dat prima gegaan. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik op dat moment ‘lekker lopen’ even heb laten varen. Maar er bleef toch nog wat energie over voor een eindsprint en we gingen hand in hand over de finishlijn. Daar was ‘lekker lopen’ weer 😃
Bij de finish troffen we Bert en we hebben Annemien en Bernadette toegejuicht. Frank nam ons mee naar bar Dixie, tijdelijke pleisterplaats voor KPMG’ers, waar we gezellig met elkaar getoast hebben op een geslaagde, sfeervolle en goed georganiseerde halve marathon. Hartelijk dank aan allen die dit hebben mogelijk gemaakt.

Vooruitblik

We trappen af met de Lentemarathon in Amstelveen. Wie doen er mee vanuit de LbnK? Annemien Nap, Bernadette Vianen, Marloes van Ooijen en Jaap den Hertog.

Waarom doe je mee? Annemien: Deze heb ik nog nooit eerder gelopen. Ik wilde graag weer een halve marathon te lopen na Amsterdam in 2018 en een mislukte poging bij de Halve van de Haar in 2019. Nu voelt het weer goed. De route ziet er ook leuk uit. En met KPMG’er (hoofdsponsor) als partner klopt het natuurlijk helemaal. Bernadette: Graziella had een ticket over en het lijkt me een leuk parcours door het Amsterdamse bos.

Hoe gaat je voorbereiding? Bernadette: voorbereiding? Tot vorige week wist ik niet eens dat ik mee zou doen. Gelukkig heb ik in de voorjaarsvakantie een mooie hoogtestage kunnen doen rondom Vaals. En in februari heb ik de 30 km in Schoorl lekker gelopen. Annemien: Ik ben op gevoel de afstanden gaan opvoeren tot de laatste twee maanden ongeveer 18 km. Alles houdt het; mijn benen voelen goed. Daarbij loop ik helemaal op het gevoel. Ik heb wel een sporthorloge, maar kijk daar zelden op. Ik ben wel begonnen met krachttraining en dat voelt allemaal veel beter.

Wat is je plan voor de wedstrijd? Annemien: Ik heb eigenlijk geen plan. In Amsterdam liep ik 2:03, dus het zou leuk zijn om nu onder de 2 uur te lopen. Maar zondag loop ik op gevoel; vooral of het nog steeds comfortabel voelt. Bernadette: ik kijk gewoon hoe het gaat. Het hangt voor mij ook af van het weer. Als het lukt om Annemien bij te houden of zelfs te hazen, doe ik dat. Als ik dat niet red, ga ik genieten op mijn eigen tempo.

Zin om mee te doen? Je kunt je hier inschrijven.