LbnK – community

Nieuw voor de LbnK: de Whatsapp-community. Binnen de LbnK is Whatsapp de afgelopen jaren het belangrijkste communicatiemiddel geworden. Er zijn allerlei groepen, die hun afspraken daar regelen: bestuur, trainers, sporters, starters, enzovoorts.

Whatsapp biedt nu de mogelijkheid om die groepen te verenigen in een zogenaamde community. Met een community kunnen we makkelijk alle leden in één keer op de hoogte brengen van verenigingsactiviteiten.

De bestaande groepen blijven daarbinnen gewoon bestaan. Daarnaast gaan we kijken of we vaker groepen kunnen toevoegen in de aanloop naar een evenement. Zodra we weten dat er LbnK’ers gaan deelnemen aan bijvoorbeeld de marathon van Rotterdam of zelf een leuk evenement willen organiseren, dan maken we daar een aparte groep voor. Daar kunnen deelnemers, toeschouwers en andere fans hun voorbereiding en hun doelen delen, de logistiek regelen en hun foto’s en ervaringen uitwisselen.

In de community zullen we het evenement aankondigen, zodat iedereen op de hoogte is en zich kan aanmelden voor zo’n groep. Het evenement wordt ook op de agenda van de website geplaatst. En we vragen deelnemers om hun ervaringen en foto’s te delen in een nieuwsbericht op de website. Enige tijd na het evenement, zal zo’n groep weer worden verwijderd en is er weer ruimte voor nieuwe groepen voor nieuwe evenementen.

We denken dat het enthousiasme van de leden aanstekelijk zal werken en dat LbnK’ ers vakers samen aan evenementen zullen deelnemen. Uiteraard staat het iedereen vrij om zich wel of niet aan te melden voor een groep.

Bij de start zullen we alle leden uitnodigen voor de community. Natuurlijk kun je je afmelden als je daar geen prijs op stelt. Daarnaast kent de LbnK ook sporters die geen lid zijn van de vereniging. Ook zij zijn van harte welkom bij de community.
De community zelf zullen we alleen gebruiken voor aankondigingen; dat blijft eenrichtingsverkeer, want leden kunnen daar niet reageren. Leden kunnen ook alleen zien hoeveel leden er zijn; de persoonlijke gegevens worden in de community niet gedeeld.

De bij het bestuur bekende groepen zullen via de beheerders worden uitgenodigd om deel te nemen aan de community. Zoals gezegd, blijven de huidige groepen als groep gewoon bestaan. Leden van de groep kunnen onderling berichten sturen; niet-leden hebben geen toegang tot de groep.

Heb je zelf ideeën hoe we de sporters nog meer kunnen betrekken bij de activiteiten? Laat het vooral weten via info@lbnk.nl!