Zevenheuvelenloop 2019

Wat is nu een goede voorbereiding voor de Zevenheuvelenloop? Dat doet iedereen op zijn eigen manier. Ik leg de spullen die ik niet vergeten mag al klaar op een stapel.

Maar neem nu bijvoorbeeld Patrick Spoel. Hij wordt netjes opgehaald om naar Breukelen te gaan, zit in de auto en komt er achter dat hij zijn startnummer is vergeten. Eerst maar andere atleten ophalen en dan terug om zijn startnummer op te halen. In Breukelen aangekomen vergeet hij bijna zijn tas uit de auto te halen. De andere atleten staan al op het station en we vertrekken met de trein van 9:27 uur naar Utrecht. Daar aangekomen staan er ook atleten die in Woerden zijn opgestapt. Gauw even een bakkie koffie halen en dan met de trein van 9:54 uur op naar Nijmegen.

Maar diezelfde Patrick ontdekt nu dat hij ook zijn hardloopschoenen is vergeten… Nu loop je in Nijmegen gelukkig door de expohal heen en daar kon dus eerst een paar nieuwe schoenen gekocht worden. Ook werden we bij het station verwelkomd door een aantal vrijwilligers van de NS die van ons een mooie groepsfoto maakten.

Na alle inkopen zijn we weer naar onze vaste stamkroeg gegaan; Café van Buren. Na nog een snee brood en koffie gingen de eerste atleten naar de start. Dit jaar hadden we ook een paar nieuwe lopers meel Richard uit Nieuwer te Aa en Maria die van het voorjaar begonnen is in de startersgroep. Zij liep nu al 15 kilometer, top hoor!

Het weer was geweldig, temperatuur was heerlijk, droog en zeer weinig wind. Helaas was Manasse geblesseerd en moest hij met de supporters mee om de lopers aan te moedigen. De supporters staan rond de 300 meter na de start of 300 meter voor de finish, net hoe je het bekijkt, en uiteraard herkenbaar aan de kleding. Na de wedstrijd kregen we een medaille en een flesje drinken. Daarna weer terug naar Café van Buren, even wat opgefrist, droge kleren aan en het feestgedruis in. Daar werden de spiertjes gelijk weer los gedanst en na de nodige biertjes gingen we rond 19.00 uur weer huiswaarts. Op naar volgend jaar!

Bea Koster

 Uitslagen Lbnk lopers

Richard van Rijnsoever 1.07.06

Hans Herngreen 1.09.24

Karin Goes 1.09.30

Edward de Hoop 1.09.43

Johanna Verbrugge 1.11.47

Jaap de Hertog 1.14.10

Graziëlla Wisse 1.15.01

Patrick Spoel 1.15.44

Marloes van Ooijen 1.15.57

René Smit 1.16.08

Cock Schalij 1.16.42

Marcel Blom 1.18.56

Lotte ter Veen 1.19.15

Maria Streefkerk 1.23.47

Will van Voskuilen 1.25.05

Bea Koster 1.27.06

Jos van Kollenburg 1.39.17