Spitsuur op de Hollandse Kade

Het was onwaarschijnlijk mooi weer in het weekend van 16 en 17 februari. Op zondag zelfs rond de 15 graden. We moesten dus naar buiten. Dat hadden meer mensen bedacht. We wonen al meer dan 25 jaar in Kockengen, maar het was nog nooit zo druk op de Hollandse Kade als deze zondag. Heel veel wandelaars en heel veel fietsers. En daarbij ook veel racefietsers. Die zie je normaal nooit op de Hollandse Kade. Een beetje racefietser weet dat je daar niet moet zijn: smal en met wandelaars, dat is geen ideale combinatie. Maar door het fraaie weer waren ook de racefietsers kennelijk van de leg. En ze moesten daarom aansluiten bij de elektrische fietsers die ook om de vele wandelaars heen moesten manoeuvreren.

De fietsers en wandelaars verkeerden in diverse staten van ontkleding. Met de gedachte van huis gegaan: “Het is nog wel pas februari”, kwam men er na verloop van tijd achter dat het wel erg warm was met winterjas en sjaal. Zo kwam het dat er jassen achterop fietsen terechtkwamen en bij wandelaars om de heupen werden geknoopt. De zon kreeg toegang tot ontblote lichaamsdelen, die al een aantal maanden geen zon hadden gezien. Ook het humeur van de mensen was ronduit zonnig.

En dat van ons was al verwend dat weekend. Zoonlief had op zijn zeventiende zijn debuut gemaakt in het eerste van de VV Kockengen. In het bijzijn van zijn ouders en toegezongen vanaf het terras zette hij zijn eerste schreden. Weliswaar werd de wedstrijd tegen koploper Maarssen verloren met 0-7, maar voor hem kon de dag niet meer stuk.

TREBOR