Zevenheuvelenloop 2018

Na een lange hete zomer heb je bijna niet in de gaten dat het bijna weer tijd is om in te schrijven voor de Zevenheuvelenloop. De uitnodiging die vaak per mail komt, wordt door de één direct ingeschreven, de ander wacht nog even om te kijken hoe een andere loop gaat waar voor ze ook hebben ingeschreven. In de loop van de zomer vormt er al een aardig groepje lopers die mee gaan, en een ander hoort er van en denkt dat wil ik ook meemaken. En dan nog maar te zwijgen over de supporters! Die groep wordt ook steeds groter. De Zevenheuvelenloop is voor deze groep ook een activiteit op zich. Op tijd bij de start zijn om de lopers aan te moedigen, even de kroeg in om erwtensoep te eten en daarna weer naar de finish om de lopers binnen te zien komen. De app wordt weer opgestart en de meldingen gaan over en weer. Wie gaat er mee, hoe laat gaan we met de trein en wat is je nummer? Zodat de supporters en het thuisfront de lopers kunnen volgen.

Helaas hebben Rob Fokker en Maurik van de Haak zich afgemeld. We hopen dat jullie er volgend jaar weer bij zijn. Zondag 18 november: de wekker gaat. Ik schuif de gordijnen open en zie dat de ruiten van de auto’s bevroren zijn. Ik zie temperatuur -2, NO wind, temperatuur op de dag 6 graden met gevoelstemperatuur van 3 graden met volop zon.Tas in pakken dan maar, heel veel kleding mee en maar kijken wat we tijdens het lopen aan doen.

We verzamelden op de Sportweg om de trein van 9.27 uur te nemen vanaf station Breukelen. Daar stonden nog een aantal lopers en supporters. In Utrecht aangekomen was er, je gelooft het niet, een trein die weer eens niet reed, waren het blaadjes op de rails of was het de eerste nachtvorst? In Utrecht waren nog een paar lopers die bij ons aansloten. Dan maar de trein naar Den Bosch en daar overstappen naar Nijmegen, iets later dan gepland waren we in Nijmegen, enkele lopers hadden lekker een hotel geboekt zodat ze niet dezelfde avond weer terug naar Kockengen moesten. De eerste stop is zoals altijd onze stamkroeg café van Buren. Rond 12.30 uur gingen de eerste lopers richting de startvakken, gevolgd door de supporters. Iets later gingen de andere lopers die later zouden starten, toch maar even een poncho aangedaan tegen de kou, en net voor de start gauw uit en dan gaan. Wat was het weer een mooi route de kleuren van de bomen waren nog prachtig dat is genieten.

Bij de finish aangekomen wacht daar een flesje drinken en een mooie medaille. Snel doorlopen naar het café en droge en warme kleren aandoen! De eerst lopers zitten al volop in het feestgedruis wat een gezelligheid. Even een lekker biertje en een klein hapje, het bleef nog lang onrustig in Nijmegen.

Miss. B.
Uitslagen Lbnk lopers:

Manasse Wisse 1.07.45
Wietse Bouman 1.07.46
Hans Herngreen 1.08.07
Karin Goes 1.08.56
Edward de Hoop 1.10.38
Johanna Verbrugge 1.11.01
Jaap den Hertog 1.13.18
Patrick Spoel 1.13.49
Bernadette Vianen 1.16.06
Marcel Blom 1.17.04
René Smit 1.17.38
Cock Schalij 1.18.38
Marloes van Ooijen 1.20.10
Bea Koster 1.23.01
Jos van Kollenburg 1.37.59