Alp d’HuZes 2017

Na het overlijden van mijn moeder is het idee ontstaan om mee te gaan doen aan de Alp d’HuZes. Na het aanmaken van mijn persoonlijke pagina, de nodige donaties verworven te hebben en mijn koerskleding opgehaald te hebben was het afgelopen week zover.

Dinsdagochtend 30 mei om 5 uur vertrokken en ‘s avonds om half zes redelijk brak aangekomen. Woensdag 31 mei de eerste keer de berg opgefietst, oef wat viel dat tegen. Boven eerst maar een fietsenmaker opgezocht om een andere cassette achter te laten monteren. Donderdag was D-day. Om twee uur opgestaan en na een stevig ontbijt zijn we gezamenlijk met zo’n 4000 man/vrouw naar de start gereden. Om 4:30 gaf Maarten v.d. Weijden het startschot voor de eerste klim. Een zeer indrukwekkende ervaring in het donker met in iedere bocht honderden kaarsjes. Na 1:44 uur kwam ik voor de eerste keer bovenop de berg aan gesteund en aangemoedigd door alle mensen langs het parcours. Dit was best te doen. Met een gemiddelde van 50 km. p/u (harder mocht niet) naar beneden en me opmaken voor de tweede klim. Dit was al een stuk zwaarder. Maar, op karakter, toch boven gekomen.

De eerste klim was voor mijn zus en de tweede voor mijn moeder en boven kwamen de emoties. Even de tranen laten stromen en getroost worden door mensen die allemaal wel hetzelfde hebben meegemaakt of er nog middenin zitten.

De insteek was om ook echt zes keer die berg op te fietsen maar na vier keer was het mooi geweest. Het was ondertussen 16:50 en er was regen/onweer voorspeld.

Al met al een bijzondere ervaring en bedankt aan een ieder van LBNK voor de trainingen die hebben bijgedragen dat ik toch vier keer die berg op gefietst ben.

Gerard Bouwman

image1