Opleiding wegkapitein zeer leerzaam

Afgelopen zaterdag, 1 april, volgden elf enthousiaste LbnK leden de NTFU opleiding wegkapitein. Want het leiding geven aan een groep fietsers is nog niet zo makkelijk als het misschien lijkt! Wielrennen wordt steeds populairder en niet iedereen is gewend om in een groep te fietsen. Daarom vindt de LbnK het belangrijk dat onze trainers weten waar ze het over hebben en ervoor kunnen zorgen dat de groep veilig en met plezier Kockengen weer bereikt. Met deze opleiding willen we ze daarin ondersteunen.

IMG_1112
IMG_1115

Vanuit de NTFU gaf Michel Schoenmaker eerst in de ochtend een twee uur durende presentatie, waarna in de middag deze theorie in de praktijk kon worden gebracht tijdens de wegsessie. Ruud Kwakkenbos zette hiervan al een leuk filmpje op Facebook. De deelnemers vond de dag zeer interessant en zagen volop mogelijkheden om wat ze geleerd hebben ook daadwerkelijk toe te passen. Wil jij ook ervaren hoeveel de trainers hebben geleerd? Je kunt iedere zaterdag- en zondagochtend en op donderdagavond meetrainen met de wielertraining.

Deze opleiding werd mede mogelijk gemaakt door het Rabo Dichtbijfonds.

rabodichtbij-250x163