Straks ben ik de enige, schiet het door m’n hoofd.

Dinsdagavond, 14 maart, iets over half acht. Een tikje zenuwachtig loop ik in m’n hardloopschoenen naar de Sportweg. Vorig jaar ben ik bij de LbnK begonnen met fietsen, maar vanavond wil ik voor het eerst meedoen met een hardlooptraining en dat is toch andere koek. Vorige week heb ik op Facebook een bericht langs zien komen over de Startersgroep looptraining in voorbereiding op de Adrie de Lange Hart van Holland loop en toen begon het toch een beetje te kriebelen. Afgelopen winter net te weinig gesport, misschien moet ik het hardlopen eens gaan proberen.

Straks ben ik de enige, schiet het door m’n hoofd. Maar hiervoor hoef ik duidelijk niet bang te zijn. Een groepje van ongeveer 20 man verzamelt zich in de kantine van de tennis. Trainers Karin en Joop vertellen ons eerst kort iets over de planning voor de komende weken. Ze hebben een schema voor ons opgesteld om in 14 weken naar 5,5 km toe te werken. Dat klinkt haalbaar! Na een warming up en plankoefeningen (volgens mij heb ik nu geen buikspieren, maar ik heb me laten vertellen dat dat in de komende weken goed gaat komen!), starten we rustig met 6 sessies van 2 minuten hardlopen en een halve minuut wandelen. Iedereen loopt op z’n eigen tempo, en daardoor is het voor iedereen vol te houden. De kop is er af en ik heb me zenuwachtig gemaakt voor niks. En wie weet, raak ik toch nog besmet door het hardloopvirus dat heerst in Kockengen! Volgende keer ben ik er in ieder geval weer bij!

Lijkt het je ook leuk om op 20 juni mee te doen met de Adrie de Lange Hart van Holland loop, en/of vind je het fijn om samen met andere beginners toe te werken naar 5,5 km hardlopen? Zaterdagochtend en dinsdagavond zijn de Startersgroep looptrainingen en je kunt nog gewoon instromen. Het enige wat je nodig hebt zijn hardloopschoenen en zin! Tot dan!

Linda Sandee

LbnK startersgroep looptraining 2017