Laatste ‘Step’ naar Kockengen

Eerste evenement jubileumjaar zeer geslaagd!

Ik heb spierpijn. ‘Nou en?, dat heb ik ook weleens als LbnK-sporter’ hoor ik je denken. Dat klopt maar ik heb spierpijn van het ……..steppen. Jawel je leest het goed. En ik vermoed dat ik niet de enige ben!

_E358064
_E358086

Zondagmiddag 19 februari vond het eerste evenement ter viering van het 1elustrum van de LbnK plaats. Om 14:00 verzamelden ruim 20 sporters zich bij De Boerinn te Kamerik. Onder het genot van een bakkie koffie of thee kregen wij uitleg van de activiteit van die middag, inclusief kaart: anderhalf uur steppen in de omgeving van Woerden. Het materieel werd uitgedeeld. Dat was even schrikken. Geen hypermoderne tweewielers zoals wij verwende sporters gewend zijn. Nee, deze steps waren gemaakt uit solide en vooral gewichtig staal en twee meestal (te) zachte kruiwagenbanden, die al menig smeerbeurtje hadden overgeslagen. Je zag iedereen elkaar aankijken: Dat wordt harken!

Na de groepsfoto gingen we enthousiast op pad. Nu weet ik niet of je de op- of, zoals je wilt, afrit van de Boerinn kent, die is namelijk bijna een kilometer lang! Goeiedag zeg, dat viel vies tegen! Pittig hoor, ik zat aan het einde van de oprit al op een hartslag van 180. En ik was vast niet de enige. Maar wel erg leuk om te doen. Ed vloog regelmatig de groep voorbij om foto’s te maken. Niemand had de kaart meegenomen. Na een route van ik schat zo’n 5 km, en paar rustpauzes was iedereen weer terug op het erf van de Boerinn. Gesloopt. Er zijn wel een paar jasjes letterlijk en figuurlijk uitgegaan.

_E358097

En zo hoort het ook bij de LbnK, je moet er wat voor doen en je moet voelen dat je sportief bezig bent geweest. Ik voel het alleen nu nog…..

Onder het genot van een drankje en wat regionale snacks uit het Groene Hart werden de ervaringen gedeeld. We zijn allemaal weer een leuke ervaring rijker.

Met speciale dank aan de LbnK-jubileumcommissie: Mirella, Lidia, Herma en Sabrina.

André van Vliet

Lidnummer 37