LbnK fietst € 455,- bij elkaar op RABO fietsdag

Hoewel het van tijd tot tijd regende op 11 juni, heeft de LbnK een mooi bedrag overgehouden aan de RABO fietsdag. Een prachtige fietstocht door het Groene Hart met een lekker bedrag voor de LbnK. In totaal hebben er 31 LbnK’ers meegefietst, die tezamen ervoor hebben gezorgd dat er € 455 is verdiend door ons cluppie.

IMG_0998

Hoewel het de bedoeling was om om 9 uur te verzamelen, moet ik eerlijk bekennen dat ik me nog even heb omgedraaid toen ik zag wat voor weer het was om 8 uur. Ik ben dan ook een erkend mooiweerfietser en dat was het zeker niet. Maar om elf uur zag het er alweer een stuk beter uit. De fietsen konden uit de schuur en we meldden ons aan bij de RABO-stand op het Kerkplein. Veel leuker hier dan op de Sportweg natuurlijk. Ons werd afgeraden om ons in te schrijven voor de LbnK, want die hadden al zoveel deelnemers. Die zaten waarschijnlijk al vol, zo werd ons meegedeeld. Het maximum bedrag dat een vereniging kon verdienen was namelijk € 750. We hebben daarom onze voorkeuren verdeeld tussen LbnK, de LTK en de VVK.

Vol goede moed stapten we op de fiets. Aan het eind van de Kerkweg hadden we al ons eerste oponthoud. Een hommel kleefde aan de lip van mijn maatje en zorgde ervoor dat de lip forse proporties aannam. Mijn aanbod om de lip uit te zuigen werd afgeslagen. Gelukkig viel het later mee, maar de schrik zat er wel even in. Daarna hebben we een mooie tocht gereden waarbij af en toe een paar druppels vielen, maar dat viel gelukkig mee. En het is toch bijzonder dat je toch nog nieuwe plekjes tegenkomt, ook al fiets je al meer dan 20 jaar rondjes rond Kockengen. En maar een keer verkeerd gereden, dus dat was ook te overzien.

IMG_1023

Conclusie: Een mooie tocht en een mooie opbrengst voor de club, al is die € 750 minder snel vol dan men denkt. Nu nog een mooie zomer, want als mooiweerfietser is het wel behelpen.

TREBORFacebookTwitterEmailgoogle_plus

Share