Stoempweekend Epen Limburg 2016

Stoempweekend-1

Begin van het jaar werd er geopperd om een stoempweekend te organiseren voor de LbnK leden, een weekend uit, en dan fietsen in de bergen met veel hoogtemeters, gewoon afzien dus, in de loop van de tijd werd er ook gezegd dat er lopers mee mochten, kuitenbijten in de bergen, er werd een app gelanceerd “stoempweekend LbnK”daarin stond: “gefeliciteerd” we waren geselecteerd om mee te mogen naar Epen in Limburg, ik was zeer vereerd.

Stoempweekend-2

Sander Treur, Joop de Lange en Marcel Griffioen waren de initiatief nemers en beheerders van de app de andere deelnemers die mee gingen waren Bernadette Vianen, Jarin de Haan, Jeroen van Maanen, Jos Oosterom, Kobus van Oostrum, Marc Struijk, Maurik v.d. Haak, Rene Griffioen, Roelof v. Dijk , Sabrina Kooijman, Sander Bots, Wout Vreeswijk, en ik Bea Koster niet te vergeten, later melde Marcel Blom en Chris Vink zich bij de groep en last minute kwam Linda Sandee er nog bij.

Stoempweekend-3
Stoempweekend-4

Na veel heen en weer appen (alleen dat al was een hoop voorpret) was het zo ver, vrijdag 27 mei rond 10.00uur op de sportweg, Joop zijn auto zat afgeladen met eten voor een deel van het weekend, alles over geladen in andere auto’s en we werden uitgezwaaid door de vrouw van Wout nu op naar Limburg, onderweg bij AC in Nederweerd even een bakje koffie gedronken en wat lekkers erbij, daarna weer verder op weg, na een paar regendruppels kwamen we in Epen aan, we konden pas rond 16.00 uur in onze accommodatie, dus ieder zocht zijn of haar fiets op, een groep wielrenners gingen met de racefiets de heuvels in, Jos en ik hadden besloten om i.p.v. lopen een mountainbike te huren, met z’n zevenen zijn we de bossen in gegaan, het was voor mij de aller eerste keer dat ik op een mountainbike zat we kregen goede uitleg en tips van de ervaren mountainbikers het was wel afzien berg op super zwaar en berg af doodeng ik zag soms de rook van de banden komen zo hard hing ik in de remmen hahaha erge leuke ervaring, aan het eind van de middag konden we onze kamer op, wie gaat waar liggen? we hadden twee kamers met stapelbedden, eerst lekker douchen en daarna een  lekker glaasje Gulpener bier, intussen kwamen er steeds meer deelnemers, die op de dag nog moesten werken, voor Bernadette, Sabrina en Maurik  was alleen fietsen niet genoeg en deden nog een rondje van ongeveer 6 km hardlopen.

Stoempweekend-5

De organisatie had eten laten komen van de plaatselijke catering, Lasagne, stokbrood en salades, terwijl het ‘s avonds zachtjes regende zaten we binnen gezellig bij te kletsen of te kaarten.

Stoempweekend-6

Zaterdag 28 mei rond 8.00 uur had Joop de tafels gedekt voor het ontbijt en stond eieren te bakken met spek en kaas een goede ondergrond voor een zware fiets tocht, intussen waren Marcel Blom en Chris Vink ook aangekomen, na het ontbijt werden alle fietsen klaar gezet en alle bidons gevuld met of zonder EPO bananen mee en alles wat je op de been hielt om de bergen door te komen, het was zo als sommige zeiden een “Koninginnerit” van 117 km die ging richting België over de “La Redoute” deze heuvel in de Ardennen staat bekend als wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik, elke groep kreeg een enveloppe mee om onderweg ergens te lunchen, Joop en Marc gingen een rit van 76 km rijden, Jos en ik zijn samen even de kantine een beetje gaan opruimen zo dat het netjes was als we allemaal weer terug waren, daarna zijn we samen een afstand van 14,5 km gaan hardlopen, halverwege hebben we ook even geluncht, in de loop van de middag zijn we nog wat boodschappen bij gaan halen want als je als atleet hard sport wordt er ook veel verteerd, zelfs het schijtlinnen (zo als Joop dat noemt) gaat hard. Rond 18.00 uur kwam de grote groep van 15 wielrenners terug en daar stond het nodige fruit, zoutjes en biertjes al voor ze klaar, voor sommige toppers was het nog niet gedaan die middag en zijn Maurik, Bernadette, Sabrina en ik nog een rondje van 6 km gaan lopen, intussen was de plaatselijke cateraar weer geweest en had alles voor de bbq bij zich vlees, stokbrood salades was heel goed verzorgt.

Stoempweekend-7

Na zo’n actieve dag, werd de dag even doorgenomen, Wout en Jos kregen ieder een fles drank voor het uitzetten van de fiets en hardloop routes, maar LbnK zal geen LbnK zijn als er niet iets bijzonder bedacht is, voor de uitblinker van het weekend werd er een “stoempwisseltrofee” bedacht deze persoon heeft heel erg afgezien in de bergen, en heeft vele malen gedacht als ik met Joop en Marc mee was gegaan had ik nu al lang terug geweest, maar ja sporten is vaak afzien, de eer ging dit jaar naar Chris Vink, een roze helm met trofee, na een hoop hilariteit deed Chris nog even een bedank woordje met een lach en een traan, die avond bleef het nog lang onrustig op het terras, bier op dan maar over op de rosé en rode wijn, waar sommige erg gezellig en luidruchtig van worden.

Stoempweekend-8
Stoempweekend-9

Zondag 29 mei hebben we weer met elkaar zitten ontbijten Chris ging deze keer eieren bakken met spek en ham, alles werd zo veel mogelijk opgemaakt, daarna zijn we met z’n tienen gaan hardlopen in de buurt van Gulpen daar de auto neergezet en daar een rondje Keutenberg gelopen van ongeveer 12 km. dat was ook zwaar, sommige hebben wel geleerd dat je zeker geen eieren met spek moet eten voor je gaat hardlopen, dat voelt niet goed, de andere zijn nog een rondje gaan fietsen van ruim 30 km.  bij terug komst konden we nog even douchen daarna nog wat met elkaar gegeten auto’s weer geladen fietsen weer op de fietsendragers en de kantine weer tip top afgeleverd.

Sander, Joop en Marcel super bedankt voor de organisatie, top geregeld, ook hebben we nog een nieuw lid er aan over gehouden, Sander Bots welkom bij de club, en iedereen bedankt voor het gezellige weekend en ik kijk er nu al naar uit om volgend jaar weer mee te gaan.

Bea KosterFacebookTwitterEmailgoogle_plus

Share