Verslag Dennis LbnK Bike- Run 2016

“Whoop Whoop daar gaan we weer! Wanneer zullen we samen komen?” Met dit whatsapp bericht werd het signaal door Joop afgegeven om als organisatie van Seizoensopening weer bij elkaar komen.

Op maandag 1 februari zaten we om de tafel voor de organisatie van de 4eeditie van de LbnK Seizoensopening met de Bike-Run. Voor de mensen die alleen aan studiosport doen even een uitleg. De Bike-Run is voor LbnK leden de ultieme onderlinge krachtmeting. Het team bestaan uit een wielrenner en een loper, waarbij de wielrenner een afstand 12 km en de loper 5 km moet overbruggen. Het team dat dit zo snel mogelijk kan doen is de winnaar van de fel begeerde LbnK wisselbeker. De namen van de winnaars worden in de beker gegraveerd en hen zal daardoor eeuwige roem toekomen.. Wie wil dat nou niet zou je denken?

Over de datum hoefden we niet lang na te denken, want in de afgelopen jaren vond de opening plaats op 2e Paasdag, dus ook dit jaar! En ondanks dat we wat verwaarloosbare concurrentie konden verwachten van de Halve van de Haar, hadden wij er al zin in. Het zou sowieso een fantastische dag gaan worden.

12874233_797451157027675_742041275_o

Uiteraard moesten we eerst deelnemers vinden die zich op de prijzenpot wilden storten, want zonder deelnemers is er geen bike-run. Op de site en op facebook werd een oproep geplaatst. Wie de uitdaging aan wilde gaan kon zich opgeven door een mail te sturen aan dennis@lbnk.nl. Dat zou het voor de registratie overzichtelijker maken, maar zoals een goed Kockenees betaamd, kwamen via de mail maar mondjes maat aanmeldingen binnen.

De meeste aanmeldingen werden tijdens het sporten, hardlopen, wielrennen en zelfs via facebook doorgegeven. Dus toen het deelnemersveld op papier stond, bleek achteraf dat er via verschillende bronnen toch nog meer aanmeldingen te zijn binnengekomen. Uiteindelijk telden we in totaal 22 teams waarvan 2 individuele deelnemers… de triatleten

Twee dagen voor ons evenement zijn wij als organisatie inkopen gaan doen.. En ook nu leek het net een wedstrijd, want binnen een half uur hadden we alles in huis. 8 flessen cola, 120 knapworsten, 40 witte bollen, 6 zaken chips, 6 zakken borrelnoten, 6 tubes sauz, 2 pakken ijsthee, 10 zakken snackmix, 16 pakjes appelsap, 2 zakken Mars, 2 zakken snoep, drop, rode en witte wijn en 8 blikken tomatensoep. Joop had van te voren een heuse tap geregeld met 5 fusten bier voor het maken van een goudgele smoothie en dat allemaal om alle sporters en aanwezigen op de dag zelf optimaal in conditie te houden.

12920479_798665480239576_6297268036888690575_n

Code geel! Het KNMI gaf voor het Paasweekend een waarschuwing af… Regenachtig op de eerste en op tweede paasdag werd zelfs code geel afgegeven. Niet zo fijn, maar voor de Pasen wel een toepasselijke kleur. Omdat de KNMI wel vaker codes afgeeft bekeken we de melding met een beetje scepsis me aan. Ondertussen bemoeide het bestuur zich ook met het weer en werd er een heuse app-groep in het leven geroepen zodat we tijdig in zouden kunnen grijpen wanneer het , weer technisch gezien, mis zou kunnen gaan. Besloten werd dat bij hevige regen en hagel de boel afgelast zou worden.. In de avonduren van de 1e Paasdag, was het mooie weer van de dag er voor omgeslagen naar regen en zware windstoten. De LbnK leden werd opgeroepen om in ieder geval droge kleding mee te nemen want met 90% kans op   regen was de kans op een nat pak groot.

12899547_799635133475944_1475779477_o

2e Paasdag! 11.00 uur, Sportweg Kockengen… Zon en een strakblauwe lucht met hier en daar een mooie witte wolk en een lekker straf windje.. Maar code geel was het zeker en kon de Laad en Bouwploeg van de LbnK aan de gang.

Na het ophalen van de tenten reden we in collone naar de Bosdijk.

10266984_501823959923731_1034595810_o

De handen werden meteen uit de mouwen gestoken… Ook Joop deed dit jaar even mee en hij stak zelfs de handen de grond in…. In de voorgaande edities zag Joop meer toe op onze arbeidsintensieve handelingen.. Zie de foto van de editie 2014

De eerste na inschrijvingen kwamen melden zich al om 13:00 uur en toen we 42 deelnemers telden kond de startlijst worden samengesteld. Na het trekken van de startvolgorde kon om 14:15 uur het eerste team het asfalt op.

12903403_799633746809416_134611708_o

Om de minuut zou er een wielrenner vertrekken en om 14:37 waren alle renners onderweg en konden de hardlopers zich geestelijk voorbereiden op een pittige run.

Omdat 2e Paasdag vroeg in het jaar viel kon er op de Bosdijk geen gebruik gemaakt worden van het toilethuisje daar. Die werd pas door de provincie op 1 april geopend en daarom hebben we Bio Box aanhangwagen gehuurd.

Kockengen 2016 357

Deze mobiele plee reed letterlijk en figuurlijk met je mee mits deze achter een auto gekoppeld werd. Op de dag zelf werd door één van de aanwezige jongens en voor het eerst van zijn leven het rijdende schijthuisje uitgeprobeerd. Eerst werd het hok als een beetje eng ervaren, maar toen hij er even met zijn moeder op zat was het zelfs zo gezellig dat hij er alleen voor het plezier langer in bleef zitten. Dat is toch best een positief ‘druk’punt!

Kockengen 2016 010

Tijdens de bike-run draaide de wind van richting en sloeg het noodlot bij de tenten toe. De wind sloeg onder het doek en werden onze mooie tenten zwaar getroffen door de wind. Jos Oostrom (van JOS OOSTEROM MEUBELSTOFFERING & DESIGN) is onze redder in nood en bood aan om de tenten te repareren.

Kockengen 2016 402

Omdat de wind voorlopig niet ging liggen werd nadat de laatste deelnemer binnen was, uitgeweken naar de garage van Adrie en Dorothea de Lange. Toen de de Lange garage ingericht was als LbnK café en iedereen voorzien was van een soepje, broodje knakworst of een lekker knabbeltje kon begonnen worden met de prijsuitreiking. Het verschil tussen de teams was niet groot..

Het ging uiteindelijk om seconden werk, maar de dit jaar ging de LbnK trofee met een tijd van 48:23 naar het koppel Andre en Maurik!

Ook de LbnK Kei is inmiddels een echte traditie geworden. De kei wordt tijdens de opening van het Sportseizoen uitgereikt aan leden die zich op een speciale manier hebben ingezet voor de sport bij de LbnK. In 2014 werd de eerste kei uitgereikt aan Joop de Lange. Die vanwege zijn doorzettingsvermogen en kracht iedereen op sportief niveau verbaasde.

In 2015 ging de kei naar Maurik die als boegbeeld van de LbnK jaren lang op de voorgrond had getreden en het stokje had overgedragen aan Ko.

12380131_799674750138649_552589048_n

Dit jaar kregen Marla​ en Ed een keitje van 100 kg uitgereikt.. Helemaal verdiend! Het steentje moest wel door Marc de creatieve chauffeur met een enorme kraan worden afgeleverd… maar hoe krijg je zoiets thuis??

12899437_799643300141794_1002772132_o

Sponsor van de Dag! Zoals je op de facebook sporterspagina van de LbnK had kunnen lezen, bood Peter Bakkum (van Bakkum Elektrotechniek BV) ook dit jaar aan om weer de hoofdsponsor te zijn. Uiteraard zijn we erg blij met Peters aanbod.. Het enige waar we wel wat vragen over hadden was het contract die hij met onze voorzitter Ko tekende…

12903582_800036316769159_128908767_o
  • De mobiele kroeg komt in editie 2017 terug!
  • Startpodium voor de fietsers komt terug!
  • Allemaal in het zwart = Het is de organisatie nog niet helemaal duidelijk wat daarmee bedoelt wordt?
  • Sab in bikini (string) = Kan uiteraard geregeld worden, maar we weten nog niet hoe Sab(rina) daar zelf over denkt..

Als organisatie kijken we terug op een super leuke dag en wensen iedereen een sportief seizoen toe waarin persoonlijke records gebroken mogen worden. Zet het al vast in je agenda 2e Paasdag, 17 april 2017! Wij zijn er weer en we hopen jullie ook!

De sportieve groeten van,

Maarten, Joop en Dennis

De prachtige foto’s in het foto-album zijn gemaakt door Yvonne Krooder Fraser.

Dank je wel Yvonne!