Marathon Rotterdam 2016

Zondag 10 april zijn we met 8 supporters afgereisd met de trein naar Rotterdam om daar 4 lopers aan te moedigen, onze diehards Bernadette, Wietse, Arno en Birgit liepen daar de marathon een afstand van 42 km en 195 meter.

Bij station Breukelen was het eerst O.V. kaarten kopen of opladen iets wat voor sommige supports niet bekend was, auto pakken is veel makkelijker, maar op deze dag kom je Rotterdam niet in met de auto.

Op Rotterdam centraal aangekomen, zijn we gauw de metro ingestapt naar station Wilhelmina plein om daar de lopers nog net aan te moedigen, een paar kilometer na de start, Birgit startte later, haar hebben we gemist, even gauw een bakkie koffie gedronken en daarna weer snel de metro in naar station Slinge op naar het 16 km punt, thuis hadden de lopers al opdracht gegeven dat ze daar voedsel en drinken wilde hebben, op het 20 km punt kregen ze nog wat eten en drinken, om ze aan te geven waar we stonden stuurde we Maarten (met LbnK jas aan) een paar tientallen meters het parcours op om ze te vertellen aan welke kant we stonden en dat werd erg gewaardeerd hoorde we later, ze liepen nog gezellig met z’n drieën, weer de metro gepakt te hebben kwamen we bij station Beurs uit daar ontmoete we Joop die had 10 km gelopen en is met ons mee gegaan.

Foto 2

Bij het 28 km punt, had Wietse de leiding genomen, iets later kwam Bernadette gevolgd door Arno, je zag dat het erg zwaar was, wij zijn intussen even wat wezen eten in de markthal, vandaar lopend naar het laatste kijkpunt op 41 km, op de Blaak was de afstand tussen de 3 lopers al verder uitgelopen, na de finish hebben we de lopers ontmoet met een lekker biertje

Foto 3

Wietse 3.35.52

Bernadette 3.37.41

Arno 3.48.42

Birgit 4.04.59

Toppers zijn het

Voor ons als supporter is het ook erg zwaar, lopen, turen, metro in metro uit als of we ook een marathon gelopen hadden, het was erg gezellig op naar volgend jaar met meer supporters.

Bea Koster

Foto 4