20e Berenloop Marathon

Unknown
Berenloop_2012_route

Ga je mee naar Terschelling?

Laat je uitdagen voor een 5 km, een 10 km of een halve of hele marathon op Terschelling. En geniet van een sportief en gezellig weekend op dit mooie eiland. Wil je mee, stuur dan voor zondag 7 februari een mail naar h.meijvis@planet.nl. Dit i.v.m. de startbewijzen die we vooraf kunnen reserveren (deze zijn anders binnen een paar uur uitverkocht) en de opties op de bungalows te nemen. Alle lopers die naar Terschelling komen willen er tenslotte ook slapen. Bij een groep van minimaal 30 personen gaat dit avontuur door.

Voor de diehards: Terschelling heeft een van de mooiste en zwaarste marathons van Nederland.

Zondag 6 november 2016 vindt de 20e Berenloop Marathon plaats op Terschelling. Voor veel lopers vormt de Berenloophttp://www.berenloopterschelling.nl/  een vast onderdeel van hun loopkalender. Het fraaie maar zware parcours, de enthousiaste vrijwilligers en de aanmoedigingen onderweg zorgen voor een fantastisch hardloopspektakel.

Maar er is meer

Naast de marathon zijn er ook nog andere afstanden. Op zaterdag 5 november is het Kleintje Berenloop van 5 km of 10 km over een mooi natuurparcours door de bossen en duinen van West. En de halve marathon van de Berenloop, op zondag 6 november, biedt de hardlopers ook een fraaie en afwisselende route. Startend in West voert de route over de Hoofdweg naar de dorpen Midsland en Formerum. Daarna gaat het door bos, duinen en over het strand weer terug naar West. Onderweg is er veel sfeer en muziek en worden de lopers volop aangemoedigd.

Overnachting

We overnachten op vakantiepark de Riessen. Daar zijn 4 en 6 persoons vakantiewoningen. https://www.terschelling-recreatie.nl/onze-parken/vakantiepark-de-riesen/vakantiewoningen Op deze prijzen krijgen we 20% korting. Deze vakantiewoningen huren we van vrijdagmiddag 4 t/m maandagochtend 7 november. Uiteraard kan je later komen of eerder weggaan. De kosten voor de overnachting blijven gelijk. Dat wordt dus een vast bedrag. De bungalows variëren iets in prijs maar houd rekening met ongeveer € 100 per persoon. Kom je met je hele gezin, geef dat dan ook aan zodat je met elkaar in 1 bungalow kan en de prijs van deze bungalow minus 20% betaald.

Met welke kosten moet je rekening houden?

Met rederij Doeksen kan je van Harlingen naar Terschelling varen. Kosten zijn met de normale boot voor een retour € 25 en met de snelvaart betaal je voor een retour € 39. http://www.rederij-doeksen.nl/  De auto kan je in Harlingen parkeren. Kosten zijn ongeveer € 25 per auto. Vervoer van en naar Harlingen en overtocht moet je wel zelf regelen.

Op Terschelling heb je een fiets nodig. We kijken nog wat we daarvoor kunnen regelen maar normaliter ben je ongeveer €6 per dag kwijt.http://www.fietsenopterschelling.nl/assortiment.php Je bagage kan wel naar het park worden gebracht als je dat wil.

Uiteraard moet je nog eten en drinken. Dat kan je zo goedkoop en zo duur maken als je wilt. We gaan geen catering regelen maar we kunnen ons voorstellen dat er per bungalow vast een ontbijt en/of lunch met elkaar gehaald en gegeten wordt. Naast wat koffie en thee. De supermarkt is in de omgeving dus dat is geen probleem. Het avondeten kan je of zelf koken, of met een groepje, of je sluit je aan bij een groep die buiten de deur wil eten. Gewoon lekker doen waar je zin in hebt.

Om te lopen heb je een startbewijs nodig. De 5 en 10 km kosten bij voorinschrijving € 11,50. Voor de halve en hele marathon kan ik op dit moment geen bedragen vinden. Maar dat zal wel rond de €25 liggen. Als we op 7 februari genoeg aanmeldingen hebben dan zal ik e.e.a. gaan regelen. Houdt er rekening mee dat de kosten voor startbewijs en overnachting in februari betaald moeten worden.

Graag hoor ik voor 7 februari of je mee wilt naar Terschelling. Met hoeveel personen je wilt komen. En welke afstand je wil lopen.

Al met al een weekend waarin Terschelling helemaal in het teken van hardlopen en sportiviteit staat. Ik heb er zin in. Groeten Henny

Unknown

FacebookTwitterEmailgoogle_plus