Het LbnK MTB-seizoen begonnen in Biezenmortel.

IMG_8037kopie

Najaar, seizoen van korte dagen en regenbuien. Het fijne van dit seizoen vind ik dat het straks weer voorjaar wordt, maar ook het najaar heeft zijn mooie en leuke kanten. We zijn het MTB-seizoen begonnen in Biezenmortel met een geweldige opkomst: we zijn met maar liefst 25 personen afgereisd naar Brabant, waar ons een fantastisch parcours voorgeschoteld werd. Eenieder was goedgemutst aan de gang met Jarin als hekkensluiter. We sloten af met heerlijke koffie en gingen met een supergoed gevoel weer huiswaarts.

De volgende tocht een week later was Alkmaar. Deze was bekend bij diverse Kockenezen, met twee keer een passage langs de Noordzeekust. Dat was beduidend zwaarder dan voorgaande jaren. Het zand bleef deze keer vochtig en zuigen, waardoor het toch wel meer afzien was, zeker het stuk in de duinen bij Schoorl met die akelige klim en gevaarlijke afdaling. Al met al wederom genoten.

Afgelopen zaterdag stond Nunspeet op de kalender. Een fantastische tocht door een vreselijke mooie natuur. 50 km, toch niet zo maar iets, volgens mij vergelijkbaar met 80 km op de weg. Het was een mooie tocht ondanks de lekke band na de nieuwe investering. Het bordje met nog 5 km kwam in zicht, maar het venijn zit hier in de staart. Dit laatste stuk, met het geluid van de motorcrossers op de achtergrond, is het echt afzien om de gang erin te houden, maar de erwtensoep stond te wachten en dat maakte veel goed.
Op naar de volgende; ik hoop dat eenieder zo fanatiek blijft als bij deze drie MTB-tochten.

Ko