ESDO korfbaltoernooi

Vrijdag 12 juni heeft LbnK meegedaan aan het ESDO korfbaltoernooi voor verenigingen/families. Uiteraard was ons motto dat “meedoen veel belangrijker is dan winnen”, maar zodra het eerste fluitsignaal had geklonken, ging het er toch heel fanatiek aan toe. Nu was onze eerste tegenstander de familie van der Leeden. Nu weet heel korfbalminnend Kockengen dat in de familie van der Leeden eigenlijk maar 1 sport wordt beoefend en dat is korfbal.

Met andere woorden, om niet afgedroogd te worden moesten we ook wel flink aan de bak. Het was echt een genot om maar te kijken. Het ging niet alleen goed, het ging geweldig goed. Wij kregen kans op kans, maar het vizier stond nog niet op scherp. Een balletje op de rand van de korf, een schot net er naast of net er overheen. Het leek slechts een kwestie van tijd. Maar ja, de familie van de Leeden liet het er niet bij zitten en aan het einde van de wedstrijd gebeurde wat wij niet wilden: we kwamen met 2-1 achter. En dat bleef het ook.

In de tweede wedstrijd bleek het vizier duidelijk bijgesteld. Er werd gescoord en hoe: van afstand, doorloopballetjes. De wedstrijd werd verdiend gewonnen. Direct naar de 2e wedstrijd volgde de 3e wedstrijd en dat ging helemaal van een leien dakje. Binnen drie wedstrijden was ons team getransformeerd in een competitiewaardig korfbal team. De K in de afkorting LbnK stond nu wel degelijk voor Korfbal. Na deze klinkende overwinning wisten we het zeker: de familie van de Leeden had geluk gehad. Hadden wij de laatste wedstrijd tegen hen gespeeld dan hadden wij het zeker gered.

1898350_10155636943725627_5666071334525105388_o

Helaas strandden we nu in de poule, maar iedereen heeft met plezier gespeeld. Natuurlijk werd er nog even nagetafeld. Volgens jaar doen we zeker weer mee en gaan we voor de prijzen hoewel ons motto blijft: meedoen is belangrijker dan winnen.

20150612_211224

Ons LbnK team bestond dit jaar uit: Sabrina, Helma, Danielle, Trees, Bea, Douwe Anne, Patrick, Chris, Johannes, Jarin en Marcel.

Foto’s gemaakt door Mandy Hanekamp en Minke Kersten