De marathon van Rotterdam

Op zondag 12 april werd één van de mooiste marathons van Nederland gelopen; de marathon van Rotterdam. En vier fanatieke LbnK-lopers liepen mee! De doelen van Bernadette, Patrick, Martijn en Joop waren verschillend. Bernadette en Patrick hadden een richttijd in hun hoofd. Joop had zijn richttijd laten varen en wilde de marathon gewoon uitlopen en Martijn wilde het 30-kilometerpunt halen. De week voor de marathon werd er pasta gegeten, poeder met extra eiwitten door de kwark geroerd en bier gedronken tijdens de LbnK seizoensopening. Lang leve het koolhydraten stapelen!

Op vrijdag werden de startnummers opgehaald en op zaterdag werd er nog koortsachtig een route uitgestippeld voor Aafke, die Joop gedurende de marathon van extra sportdrank moest voorzien. Uiteindelijk werd besloten de supporters van Joop op te splitsen in twee groepen om hem zo optimaal te kunnen bedienen. Inmiddels was er ook een supportersgroep gevormd via WhatsApp zodat iedereen elkaar tijdens de grote dag op de hoogte zou kunnen houden.

Joop en Martijn

Op zondagochtend om 8.19 uur stapten de lopers en een deel van de supporters op station Breukelen in de trein naar Rotterdam. Gedurende de treinreis stapten er steeds meer mensen de trein in met felgekleurde hardloopkleding en schoenen. Al met al een feestelijk gezicht. Eenmaal aangekomen in Rotterdam werd iedereen buiten het station verwelkomd door omroepers van de NS die alle lopers en hun supporters alvast moed inspraken. Het was maar een klein stukje lopen naar de start en de spanning werd voelbaar. Na een warming-up vertrokken de lopers naar hun startvak waar nog even snel een selfie werd gemaakt. Om 10.00 uur klonk het startschot voor de professionele marathonlopers. Wat een tempo! Zelfs op de fiets zou het aardig doortrappen zijn om die mensen bij te houden. Een klein kwartiertje later mochten ook onze LbnK’ers beginnen aan hun 42,195 kilometer.

App1kopie

De supporters vertrokken naar verschillende punten langs de route en het aanmoedigen kon beginnen. De WhatsAppgroep bleek van cruciaal belang. Er werden lopers gesignaleerd, kilometerpunten doorgegeven en locaties gedeeld. Zo bleef iedereen op de hoogte van het wel en wee van onze lopers. Af en toe kwamen de supporters elkaar tegen en werden er verhalen uitgewisseld: “Bij het 27-kilometerpunt kon ‘ie nog lachen dus het gaat goed!”. Ook werden andere lopers volop toegejuicht en moed ingesproken. Handig die voornamen op de startnummers!

Na een krappe 3 uur en 3 kwartier togen de meeste supporters richting finish, want de eerste LbnK’er zou toch bijna binnen moeten komen. De sfeer in de laatste kilometers voor de finish was waanzinnig en de supporters keken hun ogen uit. Lopers finishten op de meest (on)mogelijke manieren: in een rolstoel voortgeduwd door een EHBO’er, elkaar ondersteunend en moed insprekend, of gewoon huppelend met een biertje in de hand.

Ruim onder de 4 uur finishten met 10 minuutjes verschil Bernadette en Patrick. Een half uurtje later kwamen ook Martijn (inderdaad, de 30-kilometerpunt Martijn ja!) en Joop over de eindstreep. Nadat alle lopers en supporters elkaar hadden teruggevonden, werd er nagepraat en natuurlijk een overwinningsfoto gemaakt. De medailles werden bewonderd en er werd voorzichtig wat gegeten en gedronken. Fantastisch gedaan alle vier! We zijn trots op jullie!

LbnK lopers           Netto tijd                Gemiddelde snelheid

Bernadette                 3:48:53                       11,061 km/uur

Patrick                        3:58:49                       10,601 km/uur

Martijn                       4:25:58                       9,519 km/uur

Joop                            4:25:59                       9,518 km/uur

Marathon_1kl