Een dagje zevenheuvelen

Zondagochtend 16 november verzamelden we om 9.00 uur op de sportweg. Het was een regenachtige dag en toen we aankwamen stond Ries al te wachten. Even later kwam Joop op de fiets aanrijden, Jos met de auto en Maurik, Daphne en Patrick kwamen ook sportief met één auto.

Wij op naar Breukelen. Onderweg werden we gebeld door Maurik dat ze wat vergeten waren en ze zo snel mogelijk terug waren om de trein van 9.29 uur te halen, en ja hoor dat lukte. Maar intussen was Daphne er niet meer bij. In Utrecht moesten we overstappen op de trein naar Nijmegen, maar eerst even de kiosk in. De één kocht een kopje koffie, de ander een sportdrankje en Joop een biertje voor na de wedstrijd.

Onderweg waren er de nodige speculaties over de te verwachte tijden en wat sterke verhalen en toen kwamen we aan in Nijmegen. Het weer werd er nog steeds niet beter op, dus eerst koffie drinken bij de Tempelier. Dat is onze vaste eerste café. Na twee bakkies ging Maurik zich prepareren om richting start te gaan en wij zijn ongeveer een half uur daarna ook richting de start gelopen. Na wat wikken en wegen, wat doen we aan zijn we niet te warm of te koud gekleed, hebben we de tassen afgegeven.

Nadat we wat hadden warmgelopen en iedereen in zijn kleur startvak stond, kwamen we nog meer bekende lopers tegen. Annemien, Astrid, René en ja hoor daar was Daphne weer. Zij waren een paar treinen later vertrokken. Ook onze vaste supporters waren er weer bij; Cor, Renka en Maarten. Cock zou ook meelopen maar hij was geblesseerd en ging als supporter mee.

Deelnemers 7heuvelenloop

Terwijl wij ons in het zweet liepen, gingen de supporters erwtensoep eten en alvast het bier voorproeven. Na lang wachten in het startvak met een regencape om konden we eindelijk starten. Nadat we alle heuvels achter ons hadden gelaten, werden we bij de finish getrakteerd op een sportdrankje en een medaille. Daarna waren we heel benieuwd wie welke tijd had gelopen. Dit jaar liep Maurik de 15 km onder het uur; 58.52 min. Geweldige prestatie en bijna iedereen heeft wel een PR gelopen. Helaas heeft Daphne na 11 km op moeten geven met een blessure. Gauw droge en warme kleren aantrekken en op naar café van Buren waar we even lekker bijpraten en het bier rijkelijk vloeit.

Jos

Rond 17.45 uur hebben wij; Ries, Maarten, Jos, Cock en ik de trein naar huis genomen. De rest bleef nog even in het feestgedrang en het bleef nog lang onrustig in Nijmegen…

De gelopen tijden:

Maurik van den Haak 58.52

Harmen de Bruin 1.05.34

Martijn de Bruin 1.06.47

Patrick Spoel 1.12.54

Joop de Lange 1.18.19

Ries van Zanten 1.18.32

Bea Koster 1.22.50

Karin Goes 1.23.02

Bea en Joop

Annemien Nap 1.25.34

Rene van Raalten 1.26.46

Jos Oosterom 1.26.49

Astid van Raalten 1.33.47

Jos van Kollenburg 1.38.30

Geschreven door Bea Koster

Share