Skeelerseizoen 2014

LbnK-SK_Training_11
sportdorp Warns

Het winterseizoen is al begonnen en de meeste sporters hebben de skeelers al ingeruild voor schaatsen maar ik wilde toch nog even wat schrijven over ons skeelerseizoen.

LbnK-SK_Training_02
LbnK-SK_Training_03

Het begin van het seizoen zag er goed uit. We waren met een aantal enthousiaste skeeleraars en Jarin had elke week weer een leuke training in elkaar gezet. We begonnen met een warming-up, die een paar keer door één van onze LbnK-loop trainers werd verzorgd. Daarna deden we leuke een leerzame oefeningen op de paralelweg van de T27, rem-oefeningen, intervaltrainingen, door het dorp heen, stoepje op en af en leuke tochten. Helaas werkte het weer op de dinsdagavonden niet altijd mee en daardoor werden een aantal trainingen voor de veiligheid afgelasten. Met nat wegdek is het namelijk echt te gevaarlijk om te skeeleren.

Een paar skeeleraars hoorden van de LbnK triatlon-trainingen en zijn overgestapt om te gaan zwemmen, fietsen en hardlopen. Zij vinden eigenlijk alle sporten leuk en hebben daarom, helaas voor ons,  keuzes moeten maken. Wel super tof natuurlijk dat zij zijn gaan trainen voor de triatlon. Heel veel succes dames in 2015 met jullie eerste kwart triatlon. Of misschien wel een halve?

Ons skeelercluppie had dus nog niet genoeg body. Om meer beslagen ten ijs te komen kwam Jarin met de vraag of het mogelijk was, om net zoals bij het hardlopen, een aantal skeeleraas een instructiecursus te laten volgen. Voorzitter Maurik was meteen enthousiast en in overleg met Sportdorp NiKo konden een aantal lbnk-ers/skeeleraars deze cursus gaan volgen.

LbnK-SK_Training_06
LbnK-SK_Training_07

Wat waren deze trainingen leerzaam en leuk. De trainingen werd gegeven door Kevin Regelink, marathonschaatser en skeeleraar. In 4 clinics heeft Kevin ons uitleg gegeven over materiaal en bescherming en heeft hij ons geleerd hoe aanwijzigingen en instructies kunnen geven. We moesten zelf oefeningen samenstellen en bedenken hoe je een training moet opbouwen en indelen. Waarmee begin je een training (opstart- oefeningen)?  Wat te denken van rem- en val-oefeningen? Maar ook draai- en keer-oefeningen, balans-oefeningen, houding, het analyseren van de schaats/skeelerbeweging en afzet-oefeningen kwamen aan bod. De laatste clinic was erg leuk, want er waren ook twee LbnK looptrainers aanwezig: Willemijn en Maurik. Er werd uitgebreid aandacht besteed aan specifieke skeeler/schaats warming­ up en core­ stability. Willemijn en Maurik vonden dit erg leerzaam en inspirerend en gaan bepaalde oefeningen zeker gebruiken bij de looptrainingen.

LbnK-SK_Training_09
LbnK-SK_Training_10

Wij hopen door het volgen van deze clinics wij in het komende seizoen nog meer skeeleraars enthousiast kunnen krijgen om met ons mee te gaan skeeleren. En wij willen via deze weg Sportdorp Niko hartelijk bedanken dat zij het voor ons mogelijk hebben gemaakt om deze clinics te volgen.

Marla van den Haak

Met mooi weer wordt er af en toe nog op zondag geskeelerd. Wil je met ons mee of op de hoogte gehouden worden van onze skeeler-, schaatsactiviteiten stuur dan een berichtje naar jarin@lbnk.nl

Foto’s gemaakt door Sanne van Ginderen, Ed Smit en Ed Meijer