Zondag 18 mei: sportief evenement op de afsluitdijk

nl_sluizen

In vervolg op vorig jaar organiseren Henk van Roon en de LbnK op zondag 18 mei een sportief evenement op de afsluitdijk. Aan dit evenement kunnen hardlopers, skeeleraars en wielrenners meedoen.

Het evenement ziet er als volgt uit: de hardlopers en de skeeleraars doen de afsluitdijk vanaf Den Oever in Noord Holland naar Zurich in Friesland, afstand is 31 km. De wielrenners fietsen vanaf Kockengen door Noord Holland over de afsluitdijk naar Zurich, afstand 150 km. Het doel is niet alleen om met z’n allen Zurich te halen, maar ook om gelijktijdig aan te komen.

Als hardloper en skeeleraar kun je ervoor kiezen om de afstand alleen te doen, maar je kunt de afstand ook met een team doen in estafettevorm, bijvoorbeeld 2 x 15 km, 3 x 10 km of 4 x 7,5 km. We streven ernaar om de lopers en skeeleraars met een auto te begeleiden en met een fietser. Als wielrenner doe je de hele afstand alleen (met de overige wielrenners).

Een sportief evenement die heel erg leuk en uitdagend is. Hoe meer sporters er aan meedoen, hoe leuker het is.

E35_9871

De opzet om gelijktijdig aan te komen is als volgt:
De auto’s met harlopers, skeeleraars en begeleiders vertrekken om 09.00 uur vanaf de Sportweg naar Den Oever. Daar stappen de hardlopers uit en starten met hun loop. De skeeleraars brengen zoveel mogelijk auto’s naar Zurich en rijden met zo weinig mogelijk auto’s weer terug naar Den Oever om vervolgens te vertrekken voor hun tocht. De wielrenners vertrekken om 08.30 uur vanaf de Sportweg voor hun tocht naar Zurich. Eenmaal in Zurich aangekomen drinken en/of eten we met z’n allen wat in het restaurant, praten we gezellig na en gaan we met de auto via Den Oever weer terug naar Kockengen.

E35_9892

Lijkt het jou ook een uitdaging, ga dan met ons mee. Je kunt je opgeven bij Henk via 06-10721334 of vanroon47@kpnmail.nl of bij de LbnK via info@lbnk.nl (voor ons belangrijk vanwege de logistieke planning).
Lijkt het je leuk om mee te gaan als begeleider of als chauffeur dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Je kunt je op dezelfde wijze aanmelden als de sporters.

We hopen dat we hier met z’n allen een heel mooi sportief evenement van kunnen maken. We hebben er enorm veel zin in.
Er hebben zich inmiddels al hardlopers, skeeleraars en wielrenners aangemeld! Twijfel dus niet en ga ook met ons mee!

Met sportieve groet,

Henk en Marla