Seizoenopening LbnK 2014 met Bike-Run

_E357560

Op 2e paasdag heeft de 2e editie plaatsgevonden van de LbnK Bike-Run in de Bosdijk. Net als vorig jaar was het weer een fantastische dag. Een hele dikke pluim voor Dennis, Joop en Maarten die het evenement dit jaar georganiseerd hebben. Het verliep allemaal gesmeerd en ik heb er echt van genoten.

Voor mij begon het evenement in de morgen toen ik door Dennis, Joop en Maarten werd opgehaald en wij in de zon het dorp rondreden om de spullen op te halen. Dit is nu echt LbnK dacht ik. Iedereen stelt zijn spullen beschikbaar: partytent, statafels, gasstel, behangtafel, stoelen etc. etc. Daarna op naar de Bosdijk om op te bouwen. De lucht begon te betrekken, de eerst druppeltje vielen, maar de stemming bleef er in. Na het gebruikelijke gestuntel met het opzetten van de tent, lieten we Maarten als bewaker achter om ons klaar te maken voor de grote strijd: De Bike-Run.

_E357225
_E357229

Zo rond een uur of één arriveerden de eerste sporters bij de tent. Je kon ze al van ver aan zien komen in hun LbnK tenue. Wat er al niet veranderen kan in één jaar: een clubtenue in vier uitvoeringen, nieuwe disciplines zoals skeeleren en triatlon, en een explosief gestegen aantal sporters die met de LbnK sport. Dat was ook terug te zien in het aantal deelnemers aan deze Bike-Run. 39 deelnemers verdeeld over 23 teams: 16 teams van 2 sporters en 7 triatleten. Om de strijd spannender te maken was de wedstrijd enigszins aangepast. Was het vorig jaar nog 1 rondje fietsen en 1 rondje hardlopen, nu was het 2 rondjes fietsen (11,8 km) en 1 rondje hardlopen (4,9 km). Uiteraard is meedoen het belangrijkste, maar zo links en rechts werden de kansen en bedreigingen al ingeschat.

_E357352

Nadat iedereen een feestelijke cup-cake van Ward had gekregen, die hij allemaal zelf had gebakken en versierd met het LbnK logo, kwam het eerste spannende moment: de loting! Wie start er voor mij en kan ik hem inhalen? Of, wie is er na mij en moet ik voor zien te blijven (kan ik hem voorblijven)?. Een ding stond vast: Dennis zou als eerste starten en Joop als laatste. Maarten was hoofdscheidsrechter, starter, wedstrijdleider en tijdwaarnemer tegelijk. Om 14.15 uur werd Dennis “weggeschoten” in zijn mooie LbnK triatlon pak en met tussenpozen van 2 minuten volgenden de andere wielrenners. Dat was eigenlijk direct al een mooi meetpunt vond ik. Ik had uitgerekend dat ik uitermate tevreden zou zijn als ik de 11,8 km binnen de 20 minuten zou fietsen (10 minuten per rondje). Toen Dennis na 1 ronde doorkwam vertrok er net een wielrenner. Dat is tien minuten dacht ik.

Eindelijk was het zover, de wielrenner van team 20 mocht vertrekken. Het was nog even hectisch bij het vertrek, maar daar ging ik. Laag zitten, bovenlijf stil, cadans rond de 95, gemiddelde boven de 36 km houden. Het ging heerlijk, de eerste 4 km. Toch maar even terugschakelen en vol blijven houden. Het eerste rondje zat erop en de hartslag ging omhoog. Bijten Ed, dacht ik, bijten en doorgaan. Even leek het erop dat het gemiddelde onder de 36 zou zakken, maar gelukkig was er nog een tweede adem. De laatste bocht, tegenwind, nog maar 300 meter……….en ja daar staat mijn teamgenoot Willemijn in de startblokken. Gelukkig ik ben er, het gemiddelde boven de 36, dus onder de 20 minuten. Wat machtig mooi was dat. Willemijn liep een prachtige race en we waren dan ook erg benieuwd naar de uitslag.

Maar niet alleen wij deden het goed, iedereen deed het goed. Sommigen finishend met de mond wagenwijd open, of volledig leeg hangend over het stuur, of met de meter zwaar in het rood. Allemaal tevreden sporters die wel een hapje en een drankje konden gebruiken.

Isabel en Lisa hadden heerlijke soep gemaakt en dat smaakt dan dubbel zo lekker na zo’n afmattende race. De tafels stonden vol met stokbroodjes en hapjes en de kippenvleugeltjes van Jerry “vlogen” de schaal uit. Terwijl de organisatie zich terugtrok voor de definitieve eindstand, liepen de kinderen onderling hun 500 meter wedstrijd en gaven Yvenka en Tjarda een muzikale show weg. Het weer was nog steeds kil, maar er hing een warme sfeer.

Het kan natuurlijk nog zo gezellig en leuk zijn het gaat uiteindelijk ook om de prijzen. Wie gaat er dit jaar met de LbnK wisselbeker van door? Wie is de snelste wielrenner/wielrenster en loper/loopster.? Hoe hebben de triatleten zich staande gehouden, want zij deden het helemaal alleen. Eindelijk pakte opperspreekstalmeester Maarten de microfoon en maakte de uitslag bekend: Snelste loper: Brian 17,44 min Snelste loopster: Bernadette 22,21 min Snelste wielrenner: Ed 19,20 min Snelste wielrenster:  Daphne 24,03 min Snelste triatleet: Maurik  40.48 min Snelste triatleetster: Renata 53,28 min Spek en bonen prijs: Marla en Jarin 52,54 min

1e prijs en wisselbeker: Kevin en Brian 37,20 min

_E357553
_E357533
_E357486
_E357233

Dit betekende dat ook dit jaar de wisselbeker op de schoorsteenmantel van Kerkweg 21 komt te staan. Een mooi detail hierbij was dat deze werd overhandigd door Marco Poll die de beker vorig jaar samen met Brian wist te winnen. De triatleten hebben zich geweldig staande gehouden in dit sportieve geweld. Maurik eindigde zelfs op een schitterende 2e plaats met een eindtijd van 40,48 min. Dit jaar was er ook nog een speciale prijs. De LbnK kei 2014 voor de sporter die zich het meest onderscheiden heeft. Aan Dennis de eer om de prijs uit te reiken en de winnaar bekend te maken: Joop de Lange. De bijna eindeloze energie waarmee Joop zich inzet om zich verder te ontwikkelen op sportief gebied en zich inzet om ook anderen daarin te begeleiden, maakt hem een kei van een sporter. Dik verdiend Joop: de LbnK kei 2014. Uiteraard werd er nog even nagetafeld en langzaam vertrokken alle sporters en supporters huiswaarts. Ik denk dat er in totaal wel 70 mensen aanwezig zijn geweest. Uiteindelijk bleef er nog één ding over: opruimen en afbreken. Het was weer een geweldige dag en alle lof voor Dennis, Joop en Maarten voor de voortreffelijke organisatie. Ik hoop echt dat het zo in de toekomst zal blijven gaan, sporters die het leuk vinden om dit te organiseren en mensen die spontaan meehelpen en meedenken. Zeker ook speciale dank aan Isabel, Lisa en Jolanda voor de catering, Ko voor het  sponsoren van de prijzen, het animatieteam Yvenka en Tjarda en niet te vergeten hun muzikaal optreden. De LbnK groeit en is er van, voor en door iedereen. Een van de leukste ledenaanmeldingen waarbij ik dit gevoel kreeg was die van Maarten. Zijn aanmelding kwam met de vraag: kan ik als niet sporter ook lid worden? Het antwoord was: De LbnK is flexibel, je kunt sporten zonder lid te worden en je kunt lid worden zonder te sporten. Laten we dit vooral zo houden. Iedereen bedankt voor deze mooie dag!