Het Olympisch Stadion in LbnK-kleuren

Op donderdag 13 februari verzamelden enthousiaste LbnK’ers zich om 19.00 uur op de Sportweg. De reden: schaatsen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Met verschillende auto’s vertrokken ze en om 20.00 uur stonden ze op het ijs. En ze hadden er zin in!

Het tempo op de ijsbaan was divers. In de binnenbaan lag het tempo erg hoog. Hier konden de fanatieke schaatsers hun hart ophalen en kilometers maken. Met keurige pootje-overs in de bochten kwamen zij voorbijsuizen.

Aan de buitenkant lag het tempo lager en hier bleken toch de meeste schaatsers de voorkeur aan te geven. Naast wat rustige rondjes werd hier vooral de theorie van het schaatsen veel besproken. Ondanks wat kleine valpartijen, vielen er geen gewonden. Zo kreeg Joop ruzie met een flinke put in het ijs (die de ruzie won, overigens) en werd Daphne omver geschaatst. Gelukkig zat er in het midden van de ijsbaan een tentje met koek, zopie en bier. Na ongeveer 2 uur schaatsen, kwamen de LbnK’ers hier langzamerhand binnendruppelen en werd er gezellig nagepraat.

Het was een mooie avond, want het Olympisch Stadion was heel even gehuld in LbnK-kleuren. Sven en Ireen; maak jullie borst maar nat, want over 4 jaar kunnen jullie stevige concurrentie verwachten in het blauw, geel en rood!