Run2Day Halloween RUN

Deelnemen aan een bijzondere loop is altijd leuk, maar deelnemen aan een loop waar je er ook nog eens supergek of angstaanjagend uitziet is nog veel leuker!

Niet dat ik veel met Halloween heb, maar nadat  Joop de Lange een oproep  Facebook had geplaatst,  werd mijn aandacht getrokken. Nu ben ik een vervent carnavalsvierder en hardloper,  die combinatie was dus op mijn lijf geschreven. De deelname was gratis maar beperkt tot slechts 100 deelnemers! Mailen was de enige manier om kans te maken op een startbewijs. Dus toen ik hoorde dat er zes deelnemers van de LBNK loopgroep deel mochten nemen en dus tot de gelukkigen behoorden kon de voorpret beginnen. Marktplaats werd  afgestruind , lotus slachtoffers werden benaderd voor het aftappen van real life blood en plannen werden gesmeed hoe er geschminkt ging worden.

Op zaterdag 26 oktober 2013 om 20.00 uur reisden we af naar de binnenstad van Utrecht. Onderweg hadden we al de grootste lol en uiteraard veel bekijks. Het gebeurt niet elke dag dat je je bij de  verkeerslichten  het apen- lazarus schrikt, omdat er naast je een klein autootje stopt met daarin een halfdode bruid, een bloederige vampier, een heks en een opgegraven ambtsdrager.

20.30 uur zijn we aangekomen bij de het filiaal van Run2Day aan Mariastraat en dan is het even wachten tot we van start kunnen. Er moesten eerst nog een boel lopers ondood worden gemaakt.

Wachten..

tot je aan de beurt bent…

Maar met een lekker ontspannen muziekje was het wachten tot 22.45 uur goed uit te houden en naar mate er meer deelnemers geschminkt waren hoe drukker het werd op straat…

… nog even de gezamenlijke briefing…

En dan.. de straat op! Richting de Oudegracht en het Ledig Erf.. de terrassen zaten vol..

Dan meteen door naar de Nicolaasstraat rennend naar het Domplein, waar onze Utrechts Trots op dat moment een fantastisch decor zou vormen serie The Walking Dead.

Zit je heerlijk romantisch te eten…

Boehoe…

Een stop bij het Stadhuis aan de Ganzenmarkt…

Time voor Vuurwerk! En dus snel weer verder…

naar het Janskerkhof…

Door naar het Neude waar het stampvol op de terrassen was en waar de straatmuzikant ineens een heel apart publiek trok en daardoor er nog meer publiek naar dat publiek kwam kijken.

Wij waren er bij! Een super leuke fun run! Volgend jaar zijn wij er weer bij.. hier een kleine impressie van de Run2Day HalloweenRun 2013