LbnK borrel

Zaterdag 5 oktober heeft de 2e LbnK borrel plaatsgevonden in de sfeervolle schuur van Kees en Sonja Fokker.  Het was een druk bezochte borrel. Een bont gezelschap van LbnK-leden, LbnK sporters, sponsoren en vrijwilligers. Vorig jaar, na de oprichting van de LbnK, was de eerste borrel. Een mooie gelegenheid om de balans van het eerste jaar op te maken.

Zoals voorzitter Maurik in z’n speech memoreerde, een zeer succesvol jaar voor de LbnK.  Niet alleen door de sportieve prestaties en activiteiten, maar ook ten aanzien van ons doel: zoveel mogelijk mensen met elkaar in contact brengen om samen buiten te gaan sporten. Op sportief gebied was er uiteraard de winst van het verenigingenspel, de Bike-Run als opening van het seizoen en de Hart van Holland loop. En natuurlijk de clinics met baanwielrennen en fierljeppen. Ons heeft toch wel verrast, de explosieve groei van het aantal leden (na 1 jaar staat de teller op 68) en het aantal sporters, dat zijn er momenteel zo’n 90. De kers op de taart is uiteraard het clubtenue. Een fantastisch tenue en heel herkenbaar. Zo herkenbaar, dat na een druk evenement Dennis te horen kreeg dat het opviel dat de LbnK club er ook was en dat terwijl er maar twee LbnK-ers in clubkleding meededen.

Het 1e grote LbnK evenement was de Hart van Holland loop. Een succes dankzij de inzet van veel sponsoren en vrijwilligers. Zij waren dan ook voor de borrel uitgenodigd en het was mooi om te zien dat velen ook gekomen zijn. Allemaal mensen die Kockengen een warm hart toedragen en er voor zorgen dat wij met veel enthousiasme de Hart van Holland loop weer gaan organiseren.

Het succes van de LbnK komt natuurlijk niet van zelf. Door intensief gebruik te maken van de social media, het Rondje Kockengen, onze website en de jaarmarkt, is een groot publiek bereikt. Onderschat de mond-op-mond reclame niet. Mede hierdoor heeft het hardlopen een enorme boost gekregen, met als toppunt 41 deelnemers bij een dinsdagavond training. De trainingen zijn leuk en gevarieerd en dat wordt gewaardeerd.

Er is dit jaar ook een sport bijgekomen. Het schaatsen was er al, maar vanaf de zomer is er ook skeeleren/skaten onder begeleiding van Jarin de Haan en Wout van Vreeswijk. Wij gaan daar komende tijd intensief mee aan de slag. Op dinsdag- en donderdagavond wordt er geschaatst en op zondagmorgen wordt er geskeelerd. Een van de doelen voor volgend jaar is om het wielrennen, het schaatsen/skeeleren en het sportief bewegen dezelfde boost te geven als het hardlopen. Het zou heel mooi zijn als onze schaatsers en skeeleraars binnenkort ook aan het LbnK tenue te herkennen zijn.

Voor dit jaar staat er nog 1 clinic op de agenda: bootcamp. Dit zal waarschijnlijk in november gaan plaatsvinden. In december wordt er een mountainbiketocht georganiseerd.

De leuke en spontane reacties op de borrel hebben ons goed gedaan en wij gaan als bestuur enthousiast verder. Vanaf vandaag doen wij dat met z’n vijven. Robert Olieman heeft zich bij ons aangesloten en daar zijn wij heel erg  blij mee. Binnenkort volgen een aantal hardlopers een instructiecursus voor het geven van looptrainingen. Een ontwikkeling die wij toejuichen, want de LbnK groeit steeds meer toe naar een vereniging van sporters, voor sporters en door sporters.

Tot besluit speciale dank aan Kees en Sonja voor deze borrel. De locatie is gewoonweg geweldig net als hun gastvrijheid. De schuur was wederom omgetoverd tot een sfeervol clubhuis..

Iedereen bedankt voor jullie inzet en jullie komst naar onze LbnK borrel.