1e Hart van Holland loop groot succes!!

Eindelijk brak de dag aan: Dinsdag 18 juni 2013, de dag van de 1e Hart van Holland Loop. Het eerste grote evenement dat onder de vlag van de LbnK werd georganiseerd. De aanloop er naar toe was al spannend. Regelmatig contact onderling over de het aantal inschrijvingen en over het weer. Zou het evenement aanslaan? Wat vinden de lopers er van? Wat vindt Kockengen er van? Zullen er vele enthousiaste kinderen deelnemen aan de sponsorloop? Allemaal vragen en gezonde spanningen die horen bij zo’n eerste evenement.

En wat was het leuk! Wat een enthousiasme onder de kinderen en de toeschouwers en wat een fantastisch aantal deelnemers aan de prestatieloop. De hele dag tot aan de start van het evenement verliep eigenlijk vlekkeloos. De opbouw, het afhalen van de startnummers, de na inschrijving, de vrijwilligers, de instructies, de ingelaste waterpost. Het weer dreigde nog even roet in het eten te gooien. De verwachte onweersbuien bleven dan wel uit, maar de temperatuur bleef hoog. Zelf zo hoog dat de organisatie besloot om de 10 km niet door te laten gaan en alle deelnemers de 5,3 km te laten lopen. Misschien voor een aantal lopers even een domper, maar ook zij vonden de 5,3 km een perfecte afstand onder deze omstandigheden.

Om 18.30 uur ging het van start met de warming-up van de schoolkinderen voor de sponsorloop. Wat waren ze enthousiast. Aangemoedigd door ouders, familie en vrienden, was het een groot feest om hen met lachende gezichten hun rondjes te zien lopen. Het rondje van Korte Kerkweg en Heicop was ideaal. Alle toeschouwers stonden eerste rang en konden hun favoriet goed volgen en aanmoedigen. Het ijsje na afloop voor alle lopertjes was dan ook dik verdiend.

Om 19.40 uur was het dan zover voor de prestatieloop. Iedereen was goed opgewarmd, hetzij door de gezamenlijke warming-up, het weer of door de spanning van het moment. Het startschot klonk en daar vertrok de meute. Als vrijwilliger was mijn post in Teckop, daar waar de lopers de Hollandse Kade zouden inslaan. Van ver zagen wij het lint van lopers snel naderbij komen en voor wij het wisten hadden wij onze handen vol met het aanreiken van bekertjes water en het aanmoedigen van de lopers. Hoewel de loop ‘pas’ twee kilometer aan de gang was, was het water meer dan welkom. Ik vond het fantastisch, allemaal enthousiaste lopers waarvan er heel veel uit ons Kockengen zelf kwamen. Nadat de laatste loper ons punt was gepasseerd, haasten we ons snel naar de finish om ook daar van de sfeer te kunnen proeven.

Natuurlijk had ik zelf graag meegedaan met de loop, maar ik vond het ook heel speciaal om alles vanaf de zijkant mee te maken. En als je dan zo langs het parkoers staat en geniet, kreeg ik het gevoel dat alles vanzelf liep. Lachende mensen, tevreden lopers, leuke sfeer, alles verliep goed. Een dikke pluim voor de organisatie. Ik weet hoelang zij er mee bezig zijn geweest, hoeveel uren er aan besteed zijn en wat er allemaal voor komt kijken. Als iedereen dan het gevoel heeft dat het moeiteloos verliep dan heb je het als organisatie heel erg goed gedaan. Nogmaals complimenten.

Wat ook heel belangrijk is, is dat ik zeker weet dat hiermee een basis is gelegd voor een jaarlijks loopevenement waar wij allemaal nog heel veel plezier aan gaan beleven.

Share