And the winner is….. LbnK….. again!

Geschreven door : Robert

De foto was bijna hetzelfde als vorig jaar. Patrick lag met griep onder de wol, maar Daphne heeft hem uitstekend vervangen. Annelies, Ed en Robert lachten al met meer routine op de foto. De tweede editie van het Kockengense Verenigingenspel is dan ook voor de tweede keer gewonnen door de LbnK.

Het was weer een zware avond. De omstandigheden waren pittig. Bejaardentemperaturen zorgden voor rode konen, net als de vele vragen trouwens. Die kwamen in sneltreinvaart langs. Van een bak met tien verschillende worsten tot tien steden met hun tijdzones en van tien verschillende soorten schroeven tot de ledentallen van Kockenese verenigingen: het kwam allemaal langs in een 2½ uur durend vragenvuur van 356 vragen in 36 categorieën.

Dit jaar was er meer focus op Kockengen. Ed was daarin onze joker. Of het nu ging om bijnamen van oude Kockenezen of foto’s van besneeuwde straten, hij wist ze vrijwel allemaal. En zo zette elk teamlid zijn of haar specialiteit in. Ook de rode draadvraag was dit jaar weer aanwezig: een VAR van een paar weken geleden waar antwoorden moesten worden gezocht op twintig vragen door alle teksten en advertenties minutieus door te nemen. Daphne en Annelies hebben er heel veel gevonden, zodat we al ruim voor tijd alle antwoorden compleet hadden.

In tegenstelling tot vorig jaar stonden we nu in de eerste tussenstand al bovenaan hetgeen bij Adrie de Lange tot de verzuchting leidde: “Nee hè, laat het niet weer gebeuren”. Maar halverwege zakten we naar plaats 5. In de laatste tussenstand stonden we weer bovenaan, maar toen duurde het nog wel even voor de einduitslag bekend werd gemaakt. En ja, dan is het nog even nagelbijten. Maar we hielden LTK1 en LTK2 achter ons en mochten voor de tweede keer de wisselbeker in ontvangst nemen.

In de euforie van het vieren van onze eerste plaats was nog geen enkele routine te bespeuren. Bij de voorzitter thuis werd nog flink geklonken op de overwinning. En zondagochtend konden we onze overwinningsroes niet heel lang uitslapen, want er moest weer gesport worden: Lage Vuursche-Kockengen, 70 km fietsen en de Acht van Apeldoorn stonden op het programma.