… ut race

Het is zondagochtend en de wekker gaat voor het eerst in de vakantie weer. Omdat ik de betekenis van het geluid op de een of andere manier verdrongen heb in de afgelopen weken, duurt het wat langer dan normaal voordat ik wakker word. Had ik het gisteravond maar niet zo laat gemaakt….

Snel even wakker worden onder de douche, hond uitlaten en dan naar de sportweg. Alleen de naam zorgt al voor een vermoeidheid in mijn benen, terwijl ik nog niets gedaan heb. Eigenlijk wil ik gewoon weer terug onder een parasol in slaap vallen. Maar ja, afspraak is afspraak en de Mud Race komt rap dichterbij.

Op de sportweg staan Maurik, Patrick en Marcel al klaar in hun loopoutfit. Sta ik daar met mijn voetbalbroekje aan… Ook Ed en Ko staan op de sportweg, maar zij gaan fietsen. Maurik en Patrick vertellen kort wat de bedoeling is en dan beginnen we echt met onze eerste training. Eerst maar even warmlopen. Na een kort rondje voel ik al dat dit toch wat anders is dan een potje voetbal of een rondje fietsen. En we zijn alleen nog maar aan het warmlopen. Nu rekken en strekken, zodat we zo echt aan de slag gaan.

Maurik en Patrick hebben een parcours uitgezet waar we naast diverse loopoefeningen ook wat krachttraining doen.  Bij de Van Doornschool gebruiken we de speeltoestellen van de kinderen om de spieren in ons bovenlichaam eens aan te pakken.  Daarna lopen we richting de voetbal om een estafetteparcours af te leggen waarbij we de dijk op en af moeten, een trapje op en onder de weg door moeten. Met een temperatuur die nu al de 30 graden aantikt, is dit toch wel echt zweten.

Ondertussen hebben we ruim 7 km afgelegd en voor de eerste training is dat voldoende. Nu snel onder een koude douche.

Een dag later sta ik weer vrolijk op en spring uit mijn bed. Dan merk ik opeens dat mijn bovenbenen toch wel tekenen vertonen die op spierpijn lijken. En een paar uur later voel ik ook mijn borstkas. Er moet dus nog wel wat gebeuren voordat ik klaar ben voor de echte race…

Gelukkig staat voor aanstaande donderdag de volgende training gepland. Ik hoop dat mijn spieren dan al wat hersteld zijn…