Looptrainingen in het nieuwe seizoen

Geschreven door Henk

Hoi Atleten,

Voor het nieuwe seizoen heb ik een overzicht gemaakt van de trainingen. Voor groep 1  zijn dat – 16  en voor groep 2 – 12 trainingen.(zie bijlage van beide groepen)

Als je een keer niet kan op een betreffende datum, dan kom je naar de training van de andere groep die week daarop. Het is ook mogelijk om diverse trainingen van de andere groep bij te wonen.(geen extra kosten) In totaal zijn het met de groepen  1 & 2 + één extra = 29 trainingen.

Zoals jullie in het overzicht kunnen zien gaan we aantal trainingen buiten Kockengen doen, bv. In Haarzuilens, Hollandse Rading/Hilversum en een strandtraining. (in overleg)

Een aantal van jullie hebben zich al via de mail opgegeven voor het nieuwe seizoen, heb je dit nog niet gedaan en wil je deelnemen aan het nieuwe seizoen meld dit dan in een mail voor 1 augustus ik kan dan de trainingen verder ontwikkelen. Het inschrijfformulier + onkosten(in envelop met naamsvermelding) ontvang ik graag bij de eerste training.

NIEUW:

TRAILTRAINING: deze vorm van trainen is vrij nieuw in Nederland en ik wil jullie kennis laten maken met deze vorm van hardlopen. Deze training kunnen we op drie plaatsen uitvoeren, Hilversum en Hollandse Rading of in Rhenen.

Ook ben ik nieuwe trainingen aan het ontwikkelen, bv een training van drie dagen(rondom Kockengen) De training bestaat uit,

Vrijdags        :  avondtraining

Zaterdag       :  ochtend en middagtraining.

Zondag         :  ochtend en middagtraining.

Deze trainingen kunnen uitgebeid worden naar 4, 5, 6 en 7 dagen met doordeweekse trainingen in de avond(1x) en in het weekend (2x per dag). Dit soort van trainingen doe ik veel met atleten die voor een bepaalde wedstrijd staan. Meestal drie of vier weken voor de wedstrijd. Hierover krijgen jullie in de loop van het jaar meer info.

Of een training vroeg in de ochtend, bv  om 06.00 uur. Ook een duurlooptraining rondom Kockengen van  1 ½, 2, 2 ½ en 3 uur, speciaal voor atleten die zich willen richten op de langere afstanden.

Deze trail/duurlooptrainingen komen ook in Frankrijk(in de Dordogne en Lot et Garonne)  in het najaar 2013 en in voor en najaar 2014. Begin juni  ga ik naar Frankrijk om dit te bespreken. In deze departementen zijn prachtige trailtrainingen, duurlooptrainingen en fietstrainingen te organiseren.

01:      drie dagen(kort weekend)

02:      vier dagen(lang weekend)

03:      midweek(vijf dagen)

Hierover volgt in de loop van 2012 meer info

Hierbij nog wat websites van organisaties:

www.dutchroadrunners.nl
www.mudsweattrails.nl
www.losseveter.nl
www.ultraned.org
www.atletiekunie.nl
www.runnersweb.nl

Als er atleten onder jullie zijn die wel eens een wedstrijd bv in de Benelux, Frankrijk, Duitsland mee willen maken of er meer over willen weten, mail het mij dan. We kunnen samen eens bekijken wat de mogelijkheden zijn. Veel wedstrijden in het buitenland zijn gebaseerd op veel natuurlopen(trails), berglopen enz.

Willen jullie een vakantie training- schema laat mij het weten en ik stuur via de mail een schema naar jullie.

16 juni de laatste clinic van dit seizoen ik hoop op een hoge opkomst. De training zal o.a. bestaan uit een duurloop. Tijdsduur 1 ½ uur. (Kosten €5,- p/p)

Het is veel informatie, dus doe er je voordeel mee.

Ik wens jullie een fijne vakantie(met training) en hoop jullie te zien in september.

Groet en succes deze zomer,

Henk

Bijlage 1 : Looptraining groep 1

Bijlage 2 : Looptraining groep 2