Multidisciplinaire training op de afsluitdijk

Als duursporter moet je minstens één keer in je leven de afsluitdijk bedwongen hebben. Het gehele jaar zijn er velen die al skeelerend, fietsend of lopend deze immens lange dijk trotseren. Wij als LbnK’ers kunnen natuurlijk niet achterblijven.

Wat gaan we doen?

Op zondag 22 april willen we met atleten van verschillende disciplines en niveaus gaan sporten met als eindpunt Zurich, Friesland. We hebben een programma voor de hardlopers en voor de fietsers. Het lijkt ons leuk om gezamenlijk te vertrekken vanaf de sportweg en gezamenlijk te eindigen op de afsluitdijk.

Hardlopen
Voor de lopers ziet het programma er als volgt uit.
Je kunt de afstand in zijn geheel lopen of in estafette vorm. De start is in Den Oever en het eindpunt is Zurich, ruim 30 km verderop. Het tempo over het gehele traject ligt tussen de 8,5 en 10km/u. Er rijdt een auto met chauffeur over het parcours die zorgt voor de bevoorrading en verse lopers. Als je de met twee lopers aan de estafette deelneemt is het ook een optie om af te wisselen met de fiets. Je moet dan wel zelf zorgen voor de fiets. Uitgaand van de genoemde gemiddelde snelheden zullen de lopers ongeveer 3,5 uur onderweg zijn. Dat is natuurlijk van belang voor de fietsers als we gelijktijdig willen eindigen.

Fietsen
Voor de fietsers ziet het programma er als volgt uit.
De fietsers rijden met de auto door naar Zurich en starten daar voor hun tocht. Als wij daar vertrekken zijn de lopers in Den Oever al gestart. Dat betekent dat er een tocht van ongeveer 3 uur gefietst kan worden. Dat komt neer op tussen de 75 en 90 km. Het eindpunt is ook Zurich. Samen met de hardlopers drinken en/of eten we wat in het restaurant en nemen we de lopers in de auto mee terug naar Den Oever. Vervolgens rijden we gezamenlijk terug naar Kockengen. De fietsroute is nog onbekend en volgt zo spoedig mogelijk.

De huidige stand van zaken is dat er vier lopers zijn uit Kockengen (Henk, Maurik, Maartje en Patrick) en al 1 fietser (Ed). Daar kunnen zeker nog wel een paar LbnK-ers bij!

Programma
Het volledige programma ziet er als volgt uit:
Verzamelen – 10.00u vanaf de Sportweg
Start – 12.00u van Den Oever voor de lopers
Start – Haventerrein Den Oever
Het Monument – 7  km (verversingspost)
Breezanddijk – 15 km (verversingspost)
Korwernzand – 25 km (verversingspost)
Finish – 33,5km, rond 15.30u (wegrestaurant Routiers in Zurich(viaduct 3))
Start – 12.30u van Zurich voor de fietsers
Finish – rondje 80km, rond 15.30u (wegrestaurant Routiers in Zurich(viaduct 3))

Heb je interesse neem dan even contact met ons op via het prikbord of stuur een mail naar info@lbnk.nl.

Het is best even puzzelen om het qua logistiek rond te krijgen. Hier gaan we de komende tijd mee aan de slag. Wel zoeken we in ieder geval mensen die het leuk vinden om als chauffeur of fietsende supporter mee te gaan.

Houd de komende tijd de site in de gaten voor eventuele updates en extra informatie.