Lbnk wint verenigingenspel Kockengen

Geschreven door Robert

Zaterdag 11 februari werd een nieuwe loot aan de Lbnk-stam toegevoegd. De denksport deed zijn intrede. Zoals bekend hanteert de Lbnk de Olympische gedachte: “Meedoen is belangrijker dan winnen”, maar voor de eerste Kockenese verenigingsquiz was dat even niet op zijn plaats; we wilden winnen. En wat een Lbnk’er in zijn hoofd heeft, gebeurt ook: we wonnen de gigantische wisselbeker.

Op deze zaterdag verzamelden 33 teams zich voor de strijd in Overdorp. Het Lbnk-team bestond uit Annelies van Beek, Ed Meijer, Patrick Spoel en Robert Olieman. We werden verwelkomd met koffie en thee en er werden wat steken onder water uitgedeeld richting de concurrentie. Tegen half acht legde Adrie de Lange de spelregels uit en konden we van start.

Er volgden 36 rondes met 10 vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat varieerde van het herkennen van theesoorten via het herkennen van 10 verschillende zagen tot 10 vragen over Kockengen. Voor elke set van 10 vragen waren 4 minuten beschikbaar. Snelle rekenaars zien dat dit dus bijna 2½ uur opperste concentratie vergde. Daartussendoor moet ook nog de VAR van eind januari worden uitgeplozen, omdat de zogenaamde rode draad vragen hierin te vinden waren, tot in de meest kleine lettertjes. Zoals iemand opmerkte: “De adverteerders in deze VAR krijgen wel heel veel aandacht voor hun geld.”

Ondertussen liet ook de bediening van Overdorp zich niet onbetuigd. Het biertempo was sneller dan menig dinsdagavond na de looptraining. En we hadden ook allemaal de Hart van Holland tocht in de benen, want we blijven in de eerste plaats natuurlijk wel een actieve buitensportvereniging. Maar we lieten ons door dit alles niet uit het veld slaan. Koppie erbij en stug doorgaan.

Adrie kwam af en toe met een tussenstand. De eerste twee keer werden we nog niet bij de eersten genoemd. Als duursporters werden we daar natuurlijk niet nerveus van. De prijzen worden aan de meet verdeeld. Bij de laatste twee tussenstanden stond de Lbnk wel bovenaan. Na alle vragen te hebben beantwoord, stroomde de adrenaline de lijven langzaam uit. Iedereen hing een beetje rond om te wachten op de einduitslag.

De uitslag werd voorgelezen van onderaf. Toen we bij nummer 6 aangekomen nog niet waren genoemd, keken we elkaar eens aan: in ieder geval top 5. Bij het noemen van plek 4 beseften we dat we op het podium stonden. Bij het noemen van de IJsclub Kockengen op de tweede plaats wisten we dat onze missie was volbracht: De Lbnk was op de kaart gezet!

We namen een hele grote wisselbeker in ontvangst, samen met een wat kleinere beker die we mogen houden. De hoofdprijs van € 250 wordt op onze bankrekening gestort. Eh… bankrekening? Marla heeft intussen met Ruud Kwakkenbos geregeld dat de Lbnk een Raborekening krijgt. En zo zijn we al bijna een echte vereniging!