Sportieve uitdagingen in het nieuwe jaar

Na de Zevenheuvelen is het stil geweest rond de LbnK. Dit betekent niet dat er sindsdien niet meer gesport wordt. Integendeel, zowel op hardloop- als op fietsgebied zijn diverse LbnK’ers zeer actief geweest.

Neem Ed en Marco bijvoorbeeld. Deze mannen rijden nog steeds door weer en wind elke zondag trouw hun rondje van 50 à 60km door het Gooi of het groene hart. Deze ritten zijn inclusief de befaamde en gevreesde tussensprints van Marco.

Op hardloop gebied zitten we ook niet stil. Patrick heeft een zware trail gelopen op Ameland en ikzelf heb meegedaan aan de Linschotenloop. Ook de dinsdagavond loopgroep komt nog steeds elke week bij elkaar voor een rondje lopen, een hapje en een drankje.

Er is echter een nieuw jaar begonnen. Een nieuw jaar betekent nieuwe doelen en uitdagingen.

Allereerst start Henk van Roon in januari met hardlooptrainingen voor beginners. Na een zestal lessen zijn de deelnemers in staat om 5 à 10km aan één stuk te lopen. Een perfect begin van het nieuwe jaar. Kijk voor meer info op lbnk.nl/lopen

Vervolgens willen we in februari een dagje gaan schaatsen op de langste kunstijsbaan van de wereld. Dit uitje is natuurlijk onder voorbehoud van echt natuurijs. De precieze invulling van de dag is nu nog onduidelijk. Houd daarom deze site de komende tijd in de gaten voor meer informatie.

Dan breekt het voorjaar aan. Naast de reguliere lokale hardloop evenementen (Weteringloop, Bosdijkloop, Unicefloop Breukelen e.d.) waar LbnK’ers zeker aan mee gaan doen staat ook de “Koning van Spanje” gepland. Dit is een trail parcours van 11,6 (200 hoogtemeters) of 30,6km (600 hoogtemeters) door het mooie Limburgse landschap. Deze trail wordt gehouden op zondag 6 mei en wordt gezien als een flinke uitdaging.

Tot slot staat aan het begin van de zomer (2 juni) voor de fietsers “Limburgs Mooiste” op de agenda. Ook deze toertocht is door het mooie Limburgse landschap. Er zijn diverse afstanden waaruit gekozen kan worden. Variërend van “goed te doen” tot “zeer zwaar”. Het idee is om met een grote delegatie af te reizen naar Limburg. Limburgs Mooiste is een populair evenement. Wees er daarom snel bij met inschrijven. Zeker de 150km zit snel vol.

Dit zijn voorlopig de geplande activiteiten voor de eerste helft van het nieuwe jaar. Natuurlijk is dit nog niet alles. Houd daarom de site goed in de gaten. Heb je zelf suggesties voor activiteiten? Neem dan contact met ons op via info@lbnk.nl.

Rest mij tot slot een ieder een sportief en gezond 2012 te wensen.

Maak er een mooi jaar van.