Zilverenturfloop 2011

Zondag 6 november was de Zilverturfloop in Mijdrecht.
Regionaal een bekende loop met een gezellig karakter, veel deelnemers zonder de massale uitstralingen van de grote landelijke lopen. Het evenement startte met een loop van 1 km voor de jeugd, gevolgd door de afstanden 5 en 10 km en de 10 miles.

Natuurlijk was de LbnK ook vertegenwoordigd, zowel met een jeugd en een senioren afvaardiging.
Onze jeugdige lopers waren: Bart van Beek, Stan Spoel, Jeffrey Zeldenrijk, Mats van den Haak en Ward en Ties Meijer. De seniorentak: Patrick, Robert, Maurik en Daphne.

Om kwart voor tien verzamelde iedereen bij Maurik en Daphe om af te reizen naar Mijdrecht.
Het was nog even haastten want de jeugd startte om 10.30 uur en er moest eerst nog worden ingeschreven.

Om precies half elf klonk het startschot en daar vertrokken onze jongens………en wat hebben ze goed gelopen.
Ik heb zelf met Ward en  Jeffrey meegelopen. Ties liep daar nog zo’n 50 meter voor, maar Bart kon ik niet eens meer zien, zo snel ging hij.
Wij werden op onze hielen gezeten door Stan en Mats. De neefjes werden hartstochtelijk aangemoedigd door Oma Renke en Opa Cor, die zichtbaar genoten van onze snelle jongens. Als beloning voor hun voortreffelijke prestatie kregen alle jeugdlopers een prachtige medaille en een boemerang.

Om 11.00 uur vertrokken de 5 km-lopers en om 11.15 de lopers van de 10km en de 10 miles. Voor de lopers was het heerlijk weer.
Voor de toeschouwers wat frisjes, maar ook fantastisch om al die enthousiaste sporters te zien starten, lopen, genieten, afzien en finishen.
Al onze LbnK lopers deden mee aan de 10 km. Ik geprobeerd om van iedereen een foto te maken.


Bij de finish is dat gelukt, maar bij de start bleek dat toch een beetje moeilijker. Natuurlijk hebben ze allemaal de finish gehaald en op de foto’s kun je zien op welke wijze en dat is toch wel prachtig om te zien. De een is geconcentreerd, de ander kan nog lachen of zwaaien, of weet op voortreffelijke wijze het woord afzien een gezicht te geven.

Een ding is zeker, allemaal hebben ze lekker gelopen en iedereen is tevreden met zijn tijd.

Overigens deden nog meer mensen uit Kockengen mee aan deze loop. Ik heb ze niet allemaal op de foto vast kunnen leggen, maar je herkent ze vast wel als je de foto’s ziet (Jos v/d Bosch,  Linda Versteegh (juf Linda)).

Het was een hele leuke loop en ik weet zeker dat de meeste ook volgend jaar hier weer aan de start zullen staan.
Zolang hoeven we natuurlijk niet te wachten, want de eerste volgende loop die op de agenda staat is de Zevenheuvelenloop in Nijmegen op 20 november.
Een groot evenement die zeker ook voor de toeschouwer heel bijzonder is door de gezellige sfeer en de gezellige tentjes.

En tot slot… wat super dat de LbnK-fietsers (Marco, Rene, Kevin en Ge) de route hebben aangepast om de LbnK-lopers aan te moedigen!

Ed
LbnK

ps. ik lees zojuist in de uitslagenlijst dat Ties 3e is geworden bij de jongens onder de 10 jaar. Ik ben een super trotse papa!