Zondag 2 oktober: rondje Gouda

Het was misschien wel de laatste zomerse zondag van 2011. Een heerlijke dag om er nog een keer met je gezin op uit te trekken……….of in korte mouwen een rondje te gaan fietsen…..of allebei. Toen ik de Sportweg naderde, zag ik drie silhouetten in de mist opdoemen, drie mannetjesputters. Het eerste wat in me op kwam was “Gorilla’s in the mist”.

Het duurde niet lang of de zon brak door. De dauw op het land maakte plaats voor een vochtige rand en vliegjes op het voorhoofd. Door de Meije, via Zwammerdam, Boskoop, Reeuwijk naar Gouda. Gelukkig kwamen we veel fietsers en wandelaars onderweg tegen, want dat is nu precies wat de LbnK wil: “Buiten in Beweging”. Onderweg heb ik nog wel geprobeerd om alleen van onze fietsers een foto te schieten, maar dat valt niet mee met zoveel “buitensporters” op de weg. Op de foto die jullie zien, is op de achtergrond nog net onze ‘toekomstige’ ploegsponsor zichtbaar. We zullen eens een balletje opgooien bij onze Rabobons, annex dorpszanger, Ruud Kwakkenbos.

De terugweg ging via Haastrecht,  Oudenwater, Montfoort, Vleuten naar Kockengen, waar gesprint werd voor de dagoverwinning. Marco had de snelste benen, maar we hebben allemaal heerlijk gefietst.

Ed