Zondag 25 september: rondje om Hilversum?

In vele opzichten is er een memorabel rondje gereden. Het begon allemaal om 9.00 uur op de Sportweg met een foto sessie door twee papparazzi fotografen. Zij begeleidden ons de eerste 15 kilometer van de tocht, waarbij de show toch wel werd gestolen door de jongste fotograaf en LbnK in de dop, Ties Meijer. De foto die jullie hieronder zien komt van zijn hand.

We waren met z’n zessen: René, Gerrit, Johan, Kees, Maurik en Ed. Er werd gekozen voor het Rondje om Hilversum van 80 km. Twee GPS apparaten, 6 mannen die vrij moeiteloos de weg weten te vinden, dus rijden maar heren! Of we reden te snel of te langzaam, maar de GPS bleef onverwachts aanwijzingen geven. Allereerst hebben we de ronde van Loosdrecht gereden, daarna de ronde van Baarn, om vervolgens in de mooie polder bij Eemnes te belanden. Kaarsrechte wegen, windje in de rug, op de grote plaat, de naald tegen de 50 km per uur en vol in de remmen…………….want de weg hield op. Jawel, de enige optie was een handpontje. Het had nog veel leuker kunnen worden toen Ed iets te vroeg aan wal ging en dit bijna met een nat pak moest bekopen.

Eemnes werd geslecht, de GPS apparatuur werd ‘uitgeschakeld’, de ronde van Laren werd gereden, gevolgd door de ronde van Blaricum, Huizen en Bussum, voordat iedereen weer de vertrouwde wegen bereikten. Bij Loenersloot het kanaal over en via Nieuwer ter Aa naar de meet. Daar bleef de teller op 90 km staan in plaats van deverwachte 80 km.

Ondanks het zoekplaatje een fantastisch rondje wat alles in zich had: bossen, polders, plaatselijke rondjes, vals plat, pontje, plassen, bruggen en tunnels. Wat is wielrennen toch mooi!

Met speciale dank aan onze fotografen, in het bijzonder Ties. Ga naar foto’s om ons en hun werk te bewonderen. 

Natuurlijk willen wij jou ook op de fotopagina zien. Neem dus eens een foto als je aan het sporten bent, stuur hem op en je vindt jezelf terug op onze site.

Groet,

Ed