Rondje Vijverbos woensdag 21 september…

Weer een briljant “rondje Kockengen” uitgezet, het is allemaal bekend terrein maar nooit in deze volgorde gereden zeker niet op de bike.

Deze woensdag, het weer zag er somber uit maar toch maar even de fietskleding weer uit de kast, het lijf erin geperst, bidon gevuld, kuiten vet tegen jicht en schrale billen.

Net op tijd bij het vertrekpunt, een magere opkomst maar toch gestart. 18.35 uur rijden we richting Breukelen langs het centrum van top studenten door naar maarssen(broek) het fietsen met Marko gaat in stevig tempo.

Via het pittoreske Haarzuilens, kasteel de Haar, naar harmelen langs het prachtige park vijverbos helaas door het hoge tempo niet echt van kunnen genieten, door de breudijk, beestachtig snel door geestdorp even verkeerd gestuurd maar toch weer verder op de goede weg via van Teylingen naar Kamerik.

Ook de mijzijde heeft ons zijn waterrijk gebied getoond, zeer rustgevend niemand hoeft ons voorbij geluk vandaag, lange meentweg, geerkade, spengen (toelichting overbodig) brengt ons 19.47uur weer in ons dorp van de LBNK, exact 40 km getrapt het was de goede route lekker veel geprofiteerd van de gunstige elementen zoals wind in de rug.

Marco bedankt graag tot volgende keer, waar gaan we heen reisleiders?

Rene Griffioen

“foto vijverbos”