Rit 11 september

Vandaag hebben we met een groepje van acht het rondje om Utrecht gereden, een tochtje van ruim 80 km.
Een deel van de tocht ging door de boomrijke omgeving van Den Dolder en Zeist. De zware onweersbuien van zaterdag hadden duidelijk hun sporen nagelaten.
De weg was bezaaid met takken en ik heb nog nooit zoveel eikels op de weg gezien (in de letterlijke zin dan). Desondanks maar 1 lekke band.
Het is zeker geen race tocht geworden. Het gemiddelde snelheid lag tussen de 28 en 29 km/uur.
De statische gegevens van de tocht hebben jullie al eerder deze dag ontvangen.

De fietsers van vandaag:

Ronald, Kees, Daphne, Patrick, Kevin, Marco, Johan en Ed

Vanaf vandaag willen we het fietsen toch iets anders gaan aanpakken. Uit diverse reacties is gebleken dat de snelheid waarmee gereden wordt een drempel kan zijn om mee te fietsen.
Daarom willen we met ingang van woensdag voortaan in twee groepen rijden. Een snelle groep en een toergroep. Niet dat je wordt ” ingedeeld”, maar zo kun je zelf kiezen met welke groep je mee wilt fietsen.
De rondjes zijn hetzelfde. Start je dus in de snelle groep en het voelt niet lekker dan laat je je afzakken naar de toergroep. Om het ingewikkeld te maken, zo kom je dus in de bus terecht van de Laatste Bus Naar Kockengen.
We hopen zo ook dat we de fietsers die tot nu toe één keer meegefietst hebben, weer zullen terugzien op de Sportweg. Ons doel is nog steeds om met zoveel mogelijk enthousiaste mensen te fietsen.

Bijgaand treffen jullie de geplande rondjes aan voor aankomende woensdag. Omdat het al vroeg donker wordt, is de avondrit ingekort naar ongeveer 45 km.

Groet en tot woensdag