• Zwemmen

  Zwembad De Koet is geopend van 19 april t/m 20 september 2014.

  Ook dit jaar heeft De Koet een groot en gevarieerd programma met sport en ontspanning opgezet. Met de LbnK zullen we dan ook veel te vinden zijn in deze prachtige locatie midden in Kockengen. Op je gemak baantjes trekken, je techniek verbeteren, of trainen voor een zwemwedstrijd? Het kan allemaal in De Koet.

  Het actuele programma van De Koet vind je hier.
  Hieronder bieden we je alvast een greep uit het aanbod van De Koet.


  Trimzwemmen (woensdag 20.00 – 21.00 uur)
  Net voordat veel sporten hun jaarlijkse zomerstop houden begint in De Koet het trimzwemmen. De ideale gelegenheid om de soms moeizaam opgebouwde conditie op peil te houden, of zelfs te verbeteren. Het doel van trimzwemmen is actief te zwemmen, waarbij zowel de beginnende als de fanatieke zwemmers iets van hun gading vinden met zwemvaardigheidstraining en conditieoefeningen. Tijdens de lessen worden veel banen gezwommen. Het niveau van de zwemmers kan onderling verschillen, maar zowel baantjeszwemmers als wedstrijdzwemmers komen aan hun trekken. Meestal worden de traditionele zwemslagen als schoolslag en rug- of borstcrawl gezwommen maar de andere zwemslagen kunnen ook aan bod komen.

  Mensen die de borst- en rugcrawl nog niet (volledig) beheersen kunnen natuurlijk gewoon meedoen. De trainer geeft je, als je dat wilt, aanwijzingen over de uitvoering van een zwemslag hoewel het trimzwemmen geen echte zwemles is. Er wordt dus wel lekker doorgezwommen, maar als je een baantje rustig wilt bijkomen, dan is dat geen enkel probleem. De bedoeling is wel dat je aan het eind van het uur lekker moe bent.

  Doelgroep: de meeste zwemmers zijn de 20 gepasseerd
  Benodigdheden: een Trimzwemjaarkaart (alleen i.c.m. een abonnement) of een Activiteitenkaart (met of zonder abonnement). De eerste keer mag je gratis meedoen.


  Recreatief zwemmen (maandag t/m zaterdag 10.30 – 11.00 uur)
  Bij het Recreatief zwemmen is het grote bad gereserveerd voor iedereen die baantjes wil zwemmen. Op deze tijden kunnen zowel snellere als rustige baantjestrekkers zich uitleven. Mogelijk worden de groepen gescheiden door een lange lijn. Omdat deze activiteit onderdeel is van de uren waarop het bad voor recreatieve zwemmers is geopend, bestaat de mogelijkheid om na 11.00 uur lekker door te zwemmen. Als het drukker is (met kinderen) kunnen er vanaf deze tijd wel dwarslijnen in het bad komen.

  Doelgroep: alle leeftijden
  Benodigdheden: toegangskaartje of abonnement


  Dauwzwemmen (donderdag 07.00 – 08.30 uur)
  Elke donderdagochtend is het bad extra vroeg geopend voor Dauwzwemmers. Dit zijn zwemmers die in de ochtend lekker baantjes willen trekken.

  Doelgroep: alle leeftijden
  Benodigdheden: toegangskaartje of abonnement

  Let op! Op Hemelvaartsdag is De Koet gesloten!


  Wedstrijdzwemmen (maandag en donderdag 20.00 – 20.45 uur)
  Vanaf de opening tot de zomervakantie wordt er getraind. Hier staan het verfijnen van de zwemtechniek en het verbeteren van de conditie centraal.

  Doelgroep: Momenteel zijn hier vooral veel jeugdigen actief.
  Benodigdheden: abonnement + € 30,-

  Let op! Op Hemelvaartsdag is De Koet gesloten!


  Triatlonzwemmen
  De LbnK-triatleten trainen ook in De Koet. Wil je hierbij aansluiten of informatie over deze trainingen? Mail dan naar joop@lbnk.nl

  Doelgroep: vanaf 16 jaar
  Benodigdheden: toegangskaartje of abonnement

  Natuurlijk kunnen er altijd extra activiteiten in De Koet en in het buitenwater georganiseerd worden. De LbnK staat open voor alle initiatieven.

  Voor meer informatie voor zwemmen in De Koet:  trimzwemmen@dekoet.nl