Gerard Vianen Classic – 18 mei 2023

Ook dit jaar organiseren we op hemelvaartsdag weer de Gerard Vianen Classic. Kom en neem je fietsmaten mee!

Op Hemelvaartsdag 18 mei 2023 wordt hij weer verreden, de Gerard Vianen Classic. Dit wielerevenement wordt voor de 6 de keer georganiseerd door de LbnK. Met deze bijzondere toertocht eren wij niet alleen onze, in 2014 overleden, lokale wielerheld en voormalig profwielrenner Gerard Vianen, maar ook de mooie omgeving van polders, kronkelende waterwegen, koeien en boeren waar deze doorheen voert.

Er is keuze uit verschillende afstanden; de ‘familietocht’ van 35km en de 60km en 100km voor de fanatiekere fietsliefhebber. Van de laatste twee zijn er twee versies, de ‘lekker rap’ en de ‘veel schik’. De routes gaan door het Groene Hart in de omgeving van Kockengen waar Gerard zijn eerste rondjes reed. De ‘veel schik’ routes leiden u door alternatieve paadjes en bijzondere plekjes. Echt een aanrader
volgens ons die u eens in uw leven gereden moet hebben. Informatie en routes zijn te vinden op www.gerardvianenclassic.nl.

De vaste start- en finishlocatie voor deze tocht is bij de korfbalvereniging ESDO aan de Sportweg 6 in
Kockengen. U kunt starten tussen 9:00 en 11:00uur. Er is daar gelegenheid tot douchen en er is een
bewaakte fietsenstalling zodat uw fiets veilig staat als u er even niet op kunt letten.
In de middag is er muzikale begeleiding met Rooie Arie en zijn er met ‘Petje op, Petje af’ weer leuke prijzen te winnen. Kortom, genoeg gelegenheid om al uw ervaringen te delen tijdens een hapje en drankje.

De opbrengsten van de Gerard Vianen Classic gaan net als voorgaande jaren naar het Daniel den Hoed
Fonds
ten behoeve van onderzoek naar kanker.


Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind en mogen wij u welkom heten op deze Hemelvaartsdag.